Γυναικοκτονία στην Καβάλα: «Εκλεισαν τα ρολά και δεν ξαναβγήκαν»

ΔΕΔΔΗΕ κλοπή Εξάρχεια Σύλληψη

Οι αποκαλύψεις γείτονα και φίλου της άτυχης 43χρονης

Για τις στιγμές πριν από την στυγερή γυναικοκτονία στην Καβάλα μίλησε ένας γείτονας της άτυχης 43χρονης που έπεσε νεκρή από τα χέρια του 55χρονου συζύγου της επειδή του ζήτησε να χωρίσουν.

Την διερεύνηση της γυναικοκτονίας έχει αναλάβει η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να αναφέρουν ότι η 43χρονη βρέθηκε νεκρή αφού την στραγγάλισε ο 55χρονος σύζυγός της. «Έχω το μαγαζί απέναντι από το φαρμακείο, με την κοπέλα κάθε μέρα ήμασταν μαζί, ήμασταν φίλοι. Τι να πω… Ήταν ένα άτομο χαμογελαστό, έξω καρδιά, με τον χαβαλέ του, τα αστεία του, βοηθάει τόσα χρόνια το χωριό, όλους μας, εξυπηρετεί τους πάντες και τα πάντα», λέει στο newsit.gr γείτονας της άτυχης γυναίκας.

«Αυτό που έγινε ήταν κάτι το οποίο δεν το περιμέναμε. Για μας τουλάχιστον, σε μία μικρή κοινωνία ακούμε τόσα χρόνια που γίνονται αυτά τα πράγματα, δεν τα πιστεύουμε. Τώρα το είδαμε με τα μάτια μας», προσθέτει ο γείτονας της 43χρονης, μιλώντας συγκλονισμένος.

Ο γείτονας της αδικοχαμένης φαρμακοποιού και μητέρας δύο ανήλικων παιδιών – ηλικίας 6 και 10 ετών – περιγράφει την καθημερινή ρουτίνα της 43χρονης αλλά και τις τελευταίες ώρες πριν την δολοφονία της. Μάλιστα, σύμφωνα με τον καταστηματάρχη ο καθ’ομολογίαν δολοφόνος είχε ζητήσει και τα κλειδιά από την υπάλληλο που δούλευε με την άτυχη γυναίκα.

«Έκλεισαν τα ρολά και δεν ξαναβγήκαν»

«Το μεσημέρι στις 2 η ώρα κλείνει το φαρμακείο και ξανανοίγει στις 5.30. Χθες το μεσημέρι ήρθε εδώ ο σύζυγος, έκλεισαν το φαρμακείο και έφυγαν μαζί. Δεν γνωρίζουμε που πήγαν. Κατά τις 4 η ώρα γύρισαν η κοπέλα, ο σύζυγος με το καφέ στο χέρι, μπήκαν μέσα, ανοιχτά τα παντζούρια. Μετά από λίγο ήρθε και ένας ηλικιωμένος να πάρει τα φάρμακά του, τον έδιωξε ο σύζυγος λέγοντάς του δεν θα δεχτούμε ακόμη, πιο αργά. Μετά έκλεισαν τα ρολά και δεν ξαναβγήκαν». Μάλιστα ο γείτονας της φαρμακοποιού ανέφερε ότι «ο σύζυγός της γυναίκας ζήτησε και από την υπάλληλο τα δεύτερα κλειδιά γιατί Παρασκευή, Σάββατο και Δευτέρα δουλεύει η υπάλληλος» λέει o γείτονας της 43χρονης φαρμακοποιού.

Διαβάστε επίσης  Μητέρα ερωτοτροπούσε με τον σύντροφό της μπροστά στο ανήλικο παιδί της

Την αναζητούσε ο πατέρας της

Αυτό που τους έβαλε σε υποψίες, σύμφωνα με τον καταστηματάρχη, «ήταν ότι αργά το βράδυ που μας πήρε τηλέφωνο ο πατέρας της κοπέλας και μας είπε ότι την παίρνουμε τηλέφωνο και δεν το σηκώνει. Και λέμε κάτι γίνεται… Τόσες ώρες μέσα κλεισμένοι… Του είπαμε πάρε την Αστυνομία τηλέφωνο».

Και προσθέτει: «Ήρθε εδώ ο πατέρας της κοπέλας με τους αστυνομικούς και χτυπούσαν τα ρολά. Ήρθε μετά η Ασφάλεια, μπήκαν μέσα και βρήκαν την κοπέλα νεκρή και τον άλλον να έχει κόψει τις φλέβες του. Τον πήρε το ασθενοφόρο. Από το 2009 είχε το φαρμακείο. Τα προσωπικά τους δεν τα γνωρίζουμε. Αυτό που βλέπαμε εμείς ήταν μία εικόνα καλή, με τα παιδάκια τους».

Δεν έδινε “δικαιώματα” ο 55χρονος…

Ο 55χρονος που πραγματοποίησε την 20η γυναικοκτονία στους τελευταίους 17 μήνες, σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν ένας άνθρωπος δεν έδινε δικαιώματα και κρατούσε χαμηλούς τόνους. Δούλευε σε μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία ενώ στη συνέχεια εργαζόταν ως σύμβουλος ακινήτων. Mε την 43χρονη είχαν δύο παιδιά, ηλικίας 6 και 10 ετών.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι το θύμα δεν έφερε τραύματα από κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, εκεί βασίζεται και η εκτίμηση για τον στραγγαλισμό. Επίσης, ο 55χρονος δράστης φέρει τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στα χέρια και το λαιμό, γι’ αυτό και εκτιμάται ότι επιχείρησε να αυτοκτονήσει. Ο 55χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο φρουρούμενος.