Γυναικολόγος Παρθένας Κουτμερίδου: «Οι γυναίκες που θέλουν να μείνουν ή είναι έγκυες πρέπει να κάνουν το εμβόλιο»

κορονοϊός έγκυος εμβόλιο Εμβόλια

Δήλωσε πως οι περισσότερες φοβούνται και στις Σέρρες οι μισοί είναι ανεμβολίαστοι

Για τον εμβολιασμό γυναικών που είτε θέλουν να μείνουν είτε είναι έγκυες αλλά και για όλες τις γυναίκες μίλησε ο γυναικολόγος της Παρθένας Κουτμερίδου που “έφυγε” από τον κορονοϊό, Χρήστος Καρύδας, στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”.

Ο γυναικολόγος της Παρθένας Κουτμερίδου δήλωσε πως «εκ των υστέρων δεν ωφελεί, ενώ επανειλημμένα, για τους δικούς τους λόγους, δεν εμβολιάστηκε και φτάσαμε σε αυτό το συμβάν», είπε ερωτηθείς γιατί δεν έκανε το εμβόλιο η θανούσα και σχετικά με τα δημοσιεύματα που τη θέλουν να επηρεάστηκε από τον πνευματικό της.

«Και οι δύο σύντροφοι ενημερώθηκαν επανειλημμένα, είναι μεγάλοι άνθρωποι με τις δικές τους επιρροές», συμπλήρωσε και απηύθυνε έκκληση μέσα από την εκπομπή: «Θέλω λίγο μέσα σε αυτό το τραγικό συμβάν, σήμερα που αισθάνομαι τόσο απαίσια που εγώ δεν μπόρεσα να παραβρεθώ στην κηδεία της Πάττυ γιατί είχα τοκετό, να σκεφτούμε τον σύζυγο, ο οποίος έχασε τη γυναίκα του και έχει ένα μωράκι και όλος ο πλανήτης στρέφεται πάνω του».

«Φανατικά υπέρ του εμβολιασμού»

Ο γιατρός διαβεβαίωσε πως είναι «φανατικά υπέρ του εμβολιασμού σε γυναίκες που είναι ή θέλουν να μείνουν έγκυες, αλλά και σε όλες τις γυναίκες. Πρέπει όλος ο κόσμος να εμβολιαστεί να κάνει το εμβόλιο». Έδωσε μάλιστα παράδειγμα γυναίκας την οποία έπεισε να το κάνει, έκανε την 1η δόση στις 32 εβδομάδες και λίγο πριν κάνει τη 2η αρρώστησε. Σύμφωνα πάντως με τον Χρήστο Καρύδα, από τις εγκύους ασθενείς του, δύο στις δέκα έχουν εμβολιαστεί με τις περισσότερες να φοβούνται, ενώ στον νομό Σερρών, από όπου κατάγεται και διατηρεί το ιατρείο του, «ούτε οι μισοί δεν είναι εμβολιασμένοι».

Δεν ήταν απλά πελάτισσα, αλλά προσωπική φίλη

Ο γιατρός της Παρθένας Κουτμερίδου, της 38χρονης εγκύου, κόρης του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στάθη Κουτμερίδη, είχε μιλήσει στο iefimerida.gr τονίζοντας ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον αυτών που υποστηρίζουν ότι ο ίδιος την προέτρεπε να μην εμβολιαστεί.

Διαβάστε επίσης  Νεκρός οδηγός σε μετωπική σύγκρουση δύο οχημάτων στις Σέρρες

«Είναι λάσπη αυτά που λένε ότι εγώ την προέτρεπα να μην εμβολιαστεί. Από χθες βλέπω αυτή την παραφιλολογία και είμαι ταραγμένος επειδή δεν μπορώ να αποκαταστήσω την υστεροφημία μου. Εκείνο που με εξοργίζει είναι ότι στη μνήμη της γυναίκας δεν πρέπει να σπιλώνουμε κάποιον άλλον. Να ξεκαθαρίσω ότι η γυναίκα είναι όχι απλά πελάτισσά μου, αλλά προσωπική μου φίλη, όπως και ο πατέρας της. Δεν μπορούμε να πετάμε λάσπη. Δεν ξέρω ποιος το ξεκίνησε όλο αυτό, αλλά θα κινηθώ νομικά. Θέλω να αποκατασταθεί η αλήθεια», είπε ο γυναικολόγος στο iefimerida.

Και συμπλήρωσε: «Η άποψή μου από τις συνομιλίες που είχαμε είναι ότι κάποιος πνευματικός είχε επηρεάσει τον άνδρα της. Εγώ τη συμβούλευα να εμβολιαστεί. Ήμουν μάλιστα τόσο φορτικός, που ο άντρας της έφτανε στο σημείο να μην ανεβαίνει στο ιατρείο και να κάθεται στο αυτοκίνητο! Έτσι είναι και η οικογένειά του, όλοι αντιεμβολιαστές».

Και ο γυναικολόγος κατέληξε λέγοντας: «Τώρα ποιος τους επηρεάζει και εάν είναι πνευματικός ή όχι, θα το καταλάβετε εάν μπείτε στη σελίδα του συζύγου της. Εγώ του είπα ότι είναι κρίμα, με τόσες προσπάθειες που έχετε κάνει και στην ηλικία που είσαι, να ρισκάρεις μια λοίμωξη από κορoνοϊό. Και οι δυο σας: Και η Πάττυ, που είναι έγκυος, και εσύ. Αυτός όμως έλεγε ότι δεν υπάρχει κορoνοϊός και θα το κάνουμε μετά το εμβόλιο»…

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *