Η απάντηση του Γρηγόρη Λέων στο δελτίο Τύπου της Ρούλας Πισπιρίγκου

Λέων Πάτρα

“Δεν θα ασχοληθώ με χαρακτηρισμούς και διαψεύσεις”

Την απάντηση του στην επίθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου μέσα από τετρασέλιδο δελτίο Τύπου που εξέδωσαν τα συγγενικά της πρόσωπα, έδωσε επίσημα ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Όπως τόνισε ο κ. Λέων, δεν θα ασχοληθεί με χαρακτηρισμούς και διαψεύσεις που μεταδίδει η Ρούλα Πισπιρίγκου.

“Διαψεύδουμε πλήρως την πληροφορία που μεταδόθηκε σε τηλεοπτικά μέσα ότι δήθεν έχουμε προτείνει στον Ιατροδικαστή κ. Λέων να αναλάβει ως τεχνικός μας σύμβουλος για την υπόθεση της Ρούλας. Ο συγκεκριμένος ιατροδικαστής συμμετέχει καθημερινά σε εκπομπές μιλώντας ανεύθυνα για μία υπόθεση της οποίας δεν έχει δει ποτέ του κανένα έγγραφο και κερδίζει τηλεοπτική προβολή και δημοσιότητα πάνω από τους τάφους των τριών αγαπημένων μας παιδιών. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η επιστημονική εγκυρότητα των απόψεών του είναι πολύ περιορισμένη. Για τον λόγο αυτό δεν θα υπήρχε ποτέ η πιθανότητα να τον επιλέξουμε ως τεχνικό μας σύμβουλο”, αναφέρει μεταξύ άλλων το δελτίο Τύπου.

Στην επίσημη τοποθέτηση του, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων αναφέρει: “Διάβασα το δελτίο Τύπου της οικογένειας Πισπιρίγκου και φυσικά κατανοώ την προσπάθεια να καταλογιστούν ευθύνες σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από εκείνη. Το πώς επιλέγει κανείς να υπερασπιστεί τον εαυτό του είναι προσωπική του επιλογή. Δική μου επιλογή από την αρχή ήταν να υπερασπιστώ την επιστήμη μου και την αλήθεια και αυτό συνεχίζω να κάνω. Όλα τα επιστημονικά δεδομένα άλλωστε δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη δική τους πλευρά και πάνω σε αυτά τα στοιχεία θεμελιώθηκαν οι απόψεις μου όπως και όλων των άλλων ιατροδικαστών που τοποθετήθηκαν δημόσια. Κατά τα άλλα οι χαρακτηρισμοί και οι διαψεύσεις δεν ενδιαφέρουν κανέναν, ούτε το δικαστήριο, ούτε την κοινή γνώμη, επομένως δεν θα ασχοληθώ”.

Διαβάστε επίσης
Πάτρα: Που θα "σταθεί" περισσότερο η ανακρίτρια στην δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Νωρίτερα, μιλώντας στην εκπομπή “Live News” και το Νίκο Ευαγγελάτο, ανέφερε: «Πρέπει να θυμίσω ότι η ίδια η κατηγορούμενη είχε δημοσιοποιήσει τις αιτίες θανάτου των παιδιών, των τοξικολογικών και ιστολογικών εκθέσεων και λογικό ήταν οι δημοσιογράφοι να απευθυνθούν στους ιατροδικαστές» ανέφερε ο κ. Λέων, τονίζοντας: «Προφανώς αντιλαμβάνομαι γιατί ενοχλεί η άποψή μου».

«Ουσιαστικά πρόκειται για μια ιατροδικαστική υπόθεση. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Όταν δημοσιεύονται ιστολογικές εκθέσεις, ποιον θα καλέσεις;» συμπλήρωσε ο κ. Λέων.