Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία καταγγέλλει απάτη σχετικά με σκευάσματα για καρδιαγγειακές παθήσεις

Καταγγελία σχετικά με προώθηση σκευασμάτων για τις καρδιαγγειακές παθήσεις μέσω Διαδικτύου πραγματοποίησε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία εφιστά την προσοχή των πολιτών μέσω μιας ανακοίνωσης της:

«Εδώ και αρκετό καιρό διακινούνται στο διαδίκτυο συνεντεύξεις επιφανών μελών της επιστημονικής μας εταιρείας, μεταξύ άλλων και των καθηγητών Φούσα, Φιλιππάτου και Παρίση, που φέρονται σε δηλώσεις τους να προτρέπουν το κοινό στην ευεργετική χρήση για τα καρδιαγγειακά νοσήματα διαφόρων σκευασμάτων. Οι συνεντεύξεις αυτές είναι ψευδείς και τα μέλη μας ουδέποτε έχουν θέσει το επιστημονικό τους κύρος στην υπηρεσία προώθησης κάποιου προϊόντος», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΚΕ.

«Επειδή οι διαφημίσεις προτρέπουν τους ασθενείς να διακόψουν τη θεραπεία τους, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα για την υγεία τους και δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα για τη δημόσια υγεία, η ΕΚΕ υπενθυμίζει ότι μόνο ο θεράπων καρδιολόγος είναι αυτός που θα συστήσει την κατάλληλη για τον ασθενή θεραπευτική αγωγή» καταλήγει η ανακοίνωση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Οδηγός του ΟΑΣΘ δεν άφησε έγκυο με παιδί σε καρότσι να ανέβει στο λεωφορείο