Η μυστήρια εξαφάνιση του Γιωργάκη από τη Γορτυνία – Δεν τον βρήκε ούτε η Νικολούλη

εξαφάνιση Γιωργάκης 1992

Νέα έκκληση από τη μητέρα του

Σε ανήκουστη τραγωδία μετατράπηκαν οι διακοπές του μικρού Γιωργάκη στο χωριό της γιαγιάς και του παππού του, καθώς κανείς δεν φανταζόταν πως δεν θα τον ξανάβλεπαν ποτέ.

Οταν η Αγγελική Νικολούλη ξεκινούσε τις έρευνες της μυστηριώδους εξαφάνισης, δε φανταζόταν το θρίλερ που θα εξελισσόταν.

Τα ίχνη του Γιωργάκη Παρασκευόπουλου χάθηκαν στις 24 Ιουνίου 1992 σε ηλικία 10 χρόνων, στο χωριό Δήμητρα, στην ορεινή Γορτυνία. Οι γονείς του που ζουν στην Κρήτη, τον είχαν στείλει διακοπές στο χωριό του παππού και της γιαγιάς. Τον παρέλαβε η θεία του, αδελφή του πατέρα του και τον φρόντιζε μαζί με τα παιδιά της.

Το μοιραίο εκείνο πρωινό ο παππούς είχε πυρετό και η θεία σκέφτηκε να δώσει στο μικρό Γιωργάκη τα φάρμακα και να τον στείλει παρέα με τον παππού στο βουνό που διατηρούσε τη στάνη με τα ζώα του. Κάποια στιγμή ο παππούς τον άφησε στην πηγή του βουνού να γεμίσει με νερό τα δύο παγουράκια του και πήγε στα πρόβατά του. Όταν γύρισε δεν τον βρήκε και υπέθεσε ότι ο μικρός επέστρεψε στο χωριό. Δεν ειδοποίησε κανέναν και δεν ανέφερε το περιστατικό ούτε και στον αδελφό του που τον επισκέφτηκε στη στάνη.

Η εξαφάνιση του Γιωργάκη έγινε αντιληπτή όταν ο παππούς κατέβηκε στο χωριό το επόμενο βράδυ. Παρά τις έρευνες του στρατού, ειδικής ομάδας ερευνητών από την Ελβετία, χωρικών και συγγενών, το παιδί δεν βρέθηκε.

Τρομακτική η συνέχεια

Οι έρευνες αργότερα αποκάλυψαν σε ένα δύσβατο σημείο του βουνού, τα παγουράκια του παιδιού. Κάτοικος διπλανού χωριού ισχυρίστηκε ότι είδε ένα αγοράκι με τα χαρακτηριστικά του Γιώργου να κατεβαίνει απ’ το βουνό προς τον κεντρικό δρόμο. Πέρασαν σαράντα μέρες για να το αναφέρει στις Αρχές. Το αποκάλυψε όταν ο Μητροπολίτης της περιοχής απείλησε με αφορισμό όσους ξέρουν και δεν μιλούν

Από τότε ξεκίνησε ένα απίστευτο θρίλερ. Πολλοί ανέφεραν αρπαγή του παιδιού στον κεντρικό δρόμο. Η φαντασία μαζί και οι φήμες, έπλεξαν σενάρια που σκόρπισαν τον τρόμο σε γονείς και παιδιά.

Βοσκός βρήκε παιδικό παπούτσι

Αρκετά χρόνια αργότερα, ένας βοσκός βρήκε σε δύσβατη περιοχή του βουνού ένα παιδικό αθλητικό παπουτσάκι στο νούμερο που φορούσε το αγνοούμενο αγόρι.

Ο Γιωργάκης από την Κρήτη, ήταν άλλος…

Για πολλοστή φορά , η μητέρα του Γιωργάκη Χρυσούλα Παρασκευοπούλου, βρέθηκε στο “Τούνελ” και απηύθυνε δραματική έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι, να μιλήσει έστω και μετά από τόσο χρόνια.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Θύμα bullying φέρεται να είχε πέσει η 34χρονη που εξαφανίστηκε από τα Διαβατά

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους ασχολούνται με τον χαμό του παιδιού μου. Όλους εσάς μετά σχόλιά σας είτε είναι θετικά είτε αρνητικά. Όλους εκείνους που έψαξαν και ψάχνουν ακόμα, αυτούς που ξέρω και κάποιους που δεν ξέρω αυτούς που προσεύχονται για να βρεθεί ο Γιώργος μου. Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου.

Αυτήν βέβαια που ένα ευχαριστώ δεν νομίζω ότι φτάνει είναι η Αγγελική. Την Αγγελική που την θεωρώ σαν αδελφή μου γιατί μαζί έχουμε περάσει πολλά. Αυτά που φαίνονται στην TV και αυτά που δεν τα ξέρει κανείς.

Για αυτό έκλαψε η Αγγελική όταν παρουσίασε και πάλι την υπόθεση του παιδιού μου με αφορμή τις έρευνες για τον Μπεν. Δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί γιατί ξέρει τον πόνο μας. Ξέρει τι τραβάει όλα αυτά τα χρόνια η οικογένειά μας.

Όμως και εγώ εκείνη την στιγμή έκλαιγα όσο μπορούσα πιο βουβά και κατάπινα για άλλη μια φορά τον πόνο μου και δεν μπόρεσα να μιλήσω προσπάθησα αλλά δεν μπόρεσα να την βγάλω από την δύσκολη θέση, είχα μεγάλη ψυχολογική φόρτιση… εύχομαι κανείς να μην νοιώθει έτσι στην ζωή του.

Τα ευχαριστώ είναι λόγια. Ένα συγγενή η δικό σου άνθρωπο δεν του λες ευχαριστώ, απλά τον αγαπάς και εγώ την Αγγελική την θεωρώ δικό μου άνθρωπο και την αγαπώ και την εκτιμώ πάρα πολύ.

Επίσης ευχαριστώ και όλους όσους ανήκουν στο “ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ”.»

Η ίδια άκουσε μαρτυρίες που έφτασαν πρώτη φορά στην εκπομπή.

Μια πληροφορία προσκυνητή κατηύθυνε τις έρευνες σε μοναστήρι της Ιεριχούς. Εκεί η τηλεθεάτρια πριν από χρόνια είχε συναντήσει ένα μικρό παιδί που ζούσε σε Μονή, λεγόταν Γιώργος και ήταν από την Κρήτη!

Λίγο αργότερα μοναχός επικοινώνησε με το «Τούνελ» και διευκρίνισε ότι εκείνος ήταν την περίοδο αυτή «ο Γιωργάκης απ’ την Κρήτη».

Με την Αγγελική Νικολούλη συνομίλησε και ο Αρχιμανδρίτης της Ιεριχούς, χωρίς όμως να προκύψουν στοιχεία ότι βρέθηκε εκεί ο Γιωργάκης πριν από χρόνια.

Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες που έφτασαν στην εκπομπή, ίσως το μυστικό της εξαφάνισης του μικρού αγοριού να κρύβεται πίσω από μία εξομολόγηση στον ιερέα του χωριού.

Πηγή: anikolouli.gr