Η Πόντια γιαγιά Παρέσσα γιόρτασε τα 106α γενέθλιά της και αποκάλυψε το μυστικό της μακροζωίας της (ΒΙΝΤΕΟ)

Πόντια γιαγιά Παρέσσα

Ζει σε ένα χωριό των Σερρών και κάνει τις δουλειές του σπιτιού μόνη της

Πριν λίγες ημέρες η Παρέσσα Ορφανίδου γιόρτασε μαζί με την οικογένεια της τα 106α γενέθλιά της.

Η Πόντια γιαγιά Παρέσσα Ορφανίδου, που γεννήθηκε στον Πόντο το 1915, αρχικά εγκαταστάθηκε στη Σκοπιά και έπειτα στο Λιβαδοχώρι Σερρών, όπου ζει μέχρι και σήμερα.

Στις 16 Σεπτεμβρίου η γλυκύτατη γιαγιά γιόρτασε τα 106α γενέθλιά της, με χαμόγελο, τούρτα και φυσικά την οικογένειά της.

Παρόλο που έζησε μια ζωή γεμάτη δυσκολίες, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ποντιακής προσωπικότητας και στάσης απέναντι στη ζωή, αντιμετωπίζοντας όλες τις κακουχίες με χαμόγελο, υπομονή και πάνω απ’ όλα αποφασιστικότητα.

Διαβάστε επίσης  Σέρρες: Νεκρός σε τροχαίο 24χρονος συνεπιβάτης μηχανής - Σε σοβαρή κατάσταση ο οδηγός

Μιλώντας στην ΕΡΤ και έχοντας στο πλευρό το γιο της, δεν δίστασε να αποκαλύψει το μυστικό της μακροζωίας της… Οπως είπε, τρώει και μαγειρεύει όλα τα ποντιακά και όχι μόνο, φαγητά, τρώει ξηρούς καρπούς, πίνει λίγο κρασί και ουζάκι, κινείται συνέχεια και κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού, πλένει τα ρούχα της στο χέρι, ασχολείται με το περιβόλι και τα λουλούδια της, κοιμάται νωρίς και δεν έχει άγχος.

«Γέρασα. Μακάρι να ξυπνούσα και να ήμουν 99 χρονών», αστειεύτηκε. Είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και έχει 8 εγγόνια, 15 δισέγγονα και 6 τρισέγγονα.

Μάλιστα, αφιέρωσε και στον κόσμο το ποντιακό τραγούδι, «Εκάεν το Τσάμπασιν»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *