Ημαθία: Θρήνος στην Παλαιόχωρα – Μόνος κήδευσε την κόρη του ο πατέρας

Ημαθία Παλαιόχωρα

Σε κρίσιμη κατάσταση η κόρη και η γυναίκα του

Τραγωδία σημειώθηκε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στην Παλαιόχωρα Ημαθίας, όπου ένα 15χρονο κορίτσι έχασε την ζωή του μετά από παράσυρση από αυτοκίνητο.

Ο θάνατος της 15χρονης έχει σκορπίσει την θλίψη στην Παλαιόχωρα και το απόγευμα, συγγενείς και φίλοι της αποχαιρέτησαν την αδικοχαμένη μαθήτρια στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου όπου έγινε η νεκρώσιμη ακολουθία.

Τραγική φιγούρα, ο πατέρας του παιδιού ο οποίος κήδευσε το παιδί του μόνος του. Η 12χρονη κόρη του αλλά και η 37χρονη σύζυγός του, τις οποίες παρέσυρε το μαύρο ΙΧ χθες το βράδυ μαζί με την 15χρονη, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Η 12χρονη μεταφέρθηκε ως πολυτραυματίας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και νοσηλεύεται διασωληνωμένη χωρίς να έχει επαφή με το περιβάλλον.

Η 37χρονη μητέρα της, η οποία χθες υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Βέροιας σε κρίσιμη κατάσταση καθώς παρουσιάζει επιπλοκές.

Την ίδια ώρα, η Τροχαία διενεργεί προανάκριση για το σοβαρό τροχαίο. Η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για υπερβολική ταχύτητα με την οποία κινούταν ο οδηγός του μαύρου ΙΧ την ώρα που παρέσυρε την άτυχη οικογένεια.

Ο θείος των παιδιών καταγγέλλει στο protothema.gr πως ο οδηγός του ΙΧ έτρεχε με 180 χλμ/ώρα και οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

«Έτρεχε πολύ ο οδηγός. Πήγαινε με 180 χιλιόμετρα μέσα στο χωριό και δεν πρόλαβε ούτε να τους δει. Τα κορίτσια και η μάνα ήταν σε δρόμο κυκλοφορίας μέσα στο χωριό αλλά αυτός ήταν μάλλον πιωμένος, όπως άκουσα», λέει ο κ. Μαυρίδης ενώ τονίζει πως ο συγκεκριμένος κινείται συχνά με τέτοιες ταχύτητες μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

«Αυτός έχει ένα γρήγορο, ακριβό αμάξι και συνηθίζει να τρέχει μέσα στο χωριό. Έβαζε και κόντρες με το αμάξι, τον ξέρουμε ότι τρέχει», επισημαίνει ο ίδιος.

Παράλληλα, περιγράφει το σημείο της σύγκρουσης όπου έχασε τη ζωή της η ανιψιά του. «Είναι ένα σημείο που περπατάνε οι πεζοί. Όταν πέρασα με το αμάξι είδα τη μικρή που είχε ένα πολύ δυνατό χτύπημα στο κεφάλι. Από όσο ξέρω γύριζαν με τα πόδια από μια διπλανή γειτονιά».

Πηγή: protothema.gr