Ιωάννινα: Παύεται από τα καθήκοντα του ο αντιδήμαρχος Ζίτσας μετά την κακοποίηση γαϊδάρου

Την ανακοίνωση πως από σήμερα (29/8) ο αντιδήμαρχος Ζίτσας παύεται από τα καθήκοντα του μέχρι την απόφαση της δικαιοσύνης σχετικά με το περιστατικό κακοποίησης γαϊδάρου εξέδωσε ο δήμος.

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης είχε ζητήσει την άμεση παύση του αντιδημάρχου αλλά και την πειθαρχική του δίωξη για την κακοποίηση του ζώου.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ζίτσας αναφέρει: «Σεβόμενοι την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης κάναμε υπομονή και περιμέναμε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Δεν σχολιάσαμε και δεν προβήκαμε σε καμία δήλωση, διότι είμαστε οι τελευταίοι που θα δείξουμε ασέβεια στους θεσμούς της χώρας.

Αποδεικνύοντας έμπρακτα τα λεγόμενά μας από σήμερα παύουμε από τα καθήκοντα του τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έως να αποφανθεί η δικαιοσύνη για να μη θεωρηθεί από κανένα ότι αυτή η θέση ευθύνης θα χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε.

Σε ένα Δήμο, όπως είναι ο δικός μας φύση και θέση κτηνοτροφικός και πτηνοτροφικός, θεωρούμε απαράδεκτες και καταδικαστέες συμπεριφορές εναντίον οποιουδήποτε ζώου. Όποιος προσπάθησε να επενδύσει πολιτικά υποκαθιστώντας τους θεσμούς τον αφήνουμε στην κρίση των δημοτών».

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αντιδήμαρχος

Ελεύθερος αφέθηκε ο αντιδήμαρχος Ζίτσας στα Ιωάννινα που έσερνε ένα γάιδαρο με το αγροτικό μετά την απολογία του και με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το epiruspost οι μόνοι περιοριστικοί όροι που τέθηκαν είναι η απαγόρευση εξόδου από την χώρα και η εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα.

Ο δικηγόρος του Δημήτρης Δήμου σε δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανέφερε ότι τέθηκαν τα επιχειρήματα ενώπιον της δικαιοσύνης και κείνη θα συνεχίσει την διερεύνηση.

Ανέφερε ότι η Κτηνιατρική Υπηρεσία στο πόρισμά της μετά την αυτοψία που έκανε επιβεβαιώνει την επίθεση από λύκο ή άλλο άγριο ζώο και επανέλαβε ότι η πτώση του γαϊδάρου από το αυτοκίνητο ήταν ατύχημα.

«Ήταν ένα ατύχημα, μια κακιά στιγμή που έλαβε μεγάλες διαστάσεις» σημείωσε και αναγνώρισε ότι το θέαμα υπήρξε αποκρουστικό όμως εξετάζεται ο δόλος του κατηγορουμένου.

«Δόλος δεν υπήρχε. Ο ίδιος περιέθαλψε το ζώο και συμφώνησε να ελεγχθεί και από κτηνίατρο της Φιλοζωικής» ανέφερε ο κ. Δήμου.

Η υπόθεση θα διερευνηθεί από την Δικαιοσύνη ενώ τέλος ο συνήγορος του κατηγορούμενου ανέφερε ότι ήταν υπερβολικός ο θόρυβος που έγινε, κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα, κάτι που συνδέεται και με την πολυετή του ενασχόληση με τα κοινά.