Ιωάννινα: Στο νοσοκομείο τρεις εργαζόμενες καθαριότητας του δήμου – Εισέπνευσαν χημικά από κάδους

Θεσσαλονίκη νοσοκομείο Γεννηματάς

Τι αναφέρει ανακοίνωση του δήμου

Τρεις εργαζόμενες της καθαριότητας του δήμου Ιωαννίνων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο στα Ιωάννινα.

Και αυτό γιατί αδειάζοντας τους κάδους ανακύκλωσης στο κέντρο στα Ιωάννινα παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα, πιθανότατα από εισπνοή χημικών ουσιών.

Όπως ανέφερε το ertnews.gr τα χημικά που προκάλεσαν τα αναπνευστικά προβλήματα στις τρεις εργαζόμενες καθαριότητας, πέταξαν μέσα στους κάδους ανακύκλωσης κάποιοι κατά τη διάρκεια της χθεσινής (17.11.2023) πορείας στα Ιωάννινα για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Πρόκειται για ένα πρωτοφανές γεγονός που θα πρέπει να διερευνηθεί σε όλη του την διάσταση», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Ιωαννιτών, στην οποία εκφράζεται η συμπαράστασή του στις εργαζόμενες στην καθαριότητα.

Επίσης την πλήρη διερεύνησή του περιστατικού με τα αναπνευστικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις τρεις εργαζόμενες πιθανόν από εισπνοή χημικών που ήταν στους κάδους ανακύκλωσης ζήτησε ο Δήμαρχος της πόλης, Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Διαβάστε επίσης  Ιωάννινα: 30χρονος βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου

«Το συγκεκριμένο γεγονός προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις σε όλους μας. Είναι πρωτοφανές και απαράδεκτο χημικά ή άλλα επικίνδυνα υλικά να καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων χωρίς αυτοί που το κάνουν να σκεφτούν τις συνέπειες και τους εργαζόμενους της καθαριότητας που εν αγνοία τους βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτά. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις τρεις εργαζόμενες και σε όλο το προσωπικό της καθαριότητας που δίνει καθημερινά τον αγώνα του για μια καθαρή πόλη», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Δημήτρης Παπαγεωργίου, ζητώντας την πλήρη διερεύνηση του συμβάντος σε επικοινωνία που είχε με τις εισαγγελικές αρχές.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, αναφέροντας ότι πρόκειται για «αδιανόητο εργατικό ατύχημα» και τόνιζε ότι «το συμβάν λογικά σχετίζεται με την πορεία του Πολυτεχνείου, καθώς στο ίδιο σημείο έγινε χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης».