Ηράκλειο: Γιατροί κατηγορούνται ότι έβγαλαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

μάσκας Θεσσαλονίκη μπαλκόνια Ψευτογιατρός επιστράτευση

Οι δυο ειδικευόμενοι γιατροί παραπέμφθηκαν στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο

Μετά από εντατικούς ελέγχους δυο ειδικευόμενοι γιατροί του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου στο Ηράκλειο φέρονται να προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, οι δυο ειδικευόμενοι γιατροί με βάση τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα παραπέμφθηκαν στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο, το οποίο θα εξετάσει το περιστατικό και θα κρίνει εάν θα τεθούν σε αργία.

Μέχρι στιγμής δεν είχε υπάρξει επίσημη ενημέρωση για το περιστατικό είτε από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης είτε από την Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ.

Ηράκλειο: Έλεγχοι για τον εμβολιασμό των υπαλλήλων

Υπενθυμίζεται πως κλιμάκια επιθεωρητών-ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) πραγματοποίησαν το διάστημα από 4 έως 15 Οκτωβρίου επιτόπιους ελέγχους σε δεκαοκτώ δημόσιους φορείς, εκ των οποίων και ο Δήμος Ηρακλείου.

Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειου, διαπιστώθηκε πως το 79% των υπαλλήλων είχαν επιδείξει έγκυρη βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης (1306 υπάλληλοι σε σύνολο 1857).

Κατά τον έλεγχο, όπως γνωστοποιεί η ΕΑΔ, διαπιστώθηκε ότι οι ελεγχόμενοι φορείς είχαν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου διαγνωστικού ελέγχου νόσησης στους υπαλλήλους τους και τον έλεγχο της ορθής καταχώρισης των απαραίτητων στοιχείων στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου.

Το ποσοστό εμβολιασμού στους φορείς που επισκέφτηκαν συνολικά οι επιθεωρητές-ελεγκτές της Αρχής κυμάνθηκε από 52,6% έως 89,6%, επισημαίνεται και προστίθεται: Οι μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι παρείχαν υπηρεσία με φυσική παρουσία προσκομίζοντας πιστοποιητικό διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου.

Τρεις υπάλληλοι δεν τήρησαν την υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου και ακολουθήθηκε από τις αρμόδιες διευθύνσεις η προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής προστίμου. Στην περίπτωση ενός υπαλλήλου έχουν εκδοθεί συνολικά τρεις πράξεις επιβολής προστίμου για μη συμμόρφωση με το μέτρο.

Όπως σημειώνεται επίσης, οι επιθεωρητές-ελεγκτές της Αρχής πραγματοποίησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους μέσω της εφαρμογής Covid Free GR σε συνολικά 295 υπαλλήλους και οι βεβαιώσεις εμβολιασμού, νόσησης και αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου βρέθηκαν έγκυρες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.