ΙΣΘ: Δυσαρέσκεια για τα ραντεβού των γιατρών για το εμβόλιο

Σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας τονίζει πως δεν τηρήθηκε η υπόσχεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για εμβολιασμό όλων των ιδιωτών γιατρών κατά προτεραιότητα, με αποτέλεσμα να δίνονται ραντεβού σε γιατρούς στις αρχές Μαρτίου.

Όπως εξηγεί ο ίδιος το σύστημα των ραντεβού άνοιξε μεν για τους γιατρούς την Τετάρτη, ωστόσο, το σύστημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων, με αποτέλεσμα να δίνονται ραντεβού σε γιατρούς και μετά από δύο μήνες.

Ο κ. Νίτσας επισημαίνει ότι ο ΙΣΘ -σε συνεργασία με την 3η και την 4η ΥΠΕ- είχε εκπονήσει σχέδιο εμβολιασμού που θα ολοκληρωνόταν ως το Σάββατο 16/1 στα νοσοκομεία «ΑΧΕΠΑ», «Παπαγεωργίου» και «Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης» για 2000 συναδέλφους οι οποίοι έκαναν και τις σχετικές αιτήσεις.

«Αντ’ αυτού, αποφασίστηκε από το υπουργείο η ηλεκτρονική διαδικασία μέσω της πλατφόρμας https://emvolio.gov.gr/ με τα προαναφερθέντα αποτελέσματα» Ο κ. Νίτσας κατηγορεί την κυβέρνηση πως αντιμετωπίζει με απαξιωτικό τρόπο τους ιδιώτες γιατρούς και ζητά να υπάρξει άμεσα επαναπροσδιορισμός όλων των ραντεβού, ώστε να ολοκληρωθεί τάχιστα ο εμβολιασμός όλων των ιδιωτών γιατρών, για το καλό της Δημόσιας Υγείας και των ασθενών τους. Επίσης, ζητά τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμού του προσωπικού της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς και να δοθεί η δυνατότητα εμβολιασμού ασθενών στα ιατρεία από τους θεράποντες γιατρούς. «Υγεία και μάλιστα δημόσια υγεία χωρίς υγιείς γιατρούς δεν γίνεται» καταλήγει ο κ. Νίτσας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *