Κ. Ζέρβας: «Η Θεσσαλονίκη πιθανόν να μπει σε “κόκκινο” συναγερμό»

Σοβαρό ενδεχόμενο να αλλάξει η κατάσταση συναγερμού, από «3» σε «4», βλέπει ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Οπως σημείωσε ο κ. Ζέρβας μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΙ 100.3, η αλλαγή… χρώματος στη Θεσσαλονίκη είναι στο τραπέζι.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι που θα γίνει αύριο. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «είμαστε σε κρίσιμη περίοδο και αναμένουμε να δούμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων».

Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, το χαρακτηριστικό της Θεσσαλονίκης είναι η νεαρή ηλικία των κρουσμάτων, σημειώνοντας ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 28 έτη, αρκετά μικρότερη από τον μέσο όρο της χώρας. Όπως ο ίδιος εξήγησε, η Θεσσαλονίκη όπως και τα Γιάννενα είναι πανεπιστημιουπόλεις και έχουν αρκετό κόσμο νεαρής ηλικίας. Ωστόσο, τόνισε ότι από τους 120.000 φοιτητές που ζουν στη Θεσσαλονίκη, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην πόλη 25.000 περίπου

Σχολιάζοντας τα μέτρα που ισχύουν από χθες στην περιφερειακή ενότητα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι τηρήθηκαν. Πρόσθεσε δε ότι στο πρώτο κύμα της πανδημίας οι πολίτες ένιωθαν φόβο, τώρα όμως νιώθουν και κόπωση από τα μέτρα και οι αρχές πρέπει να βρουν έναν τρόπο να το αντιμετωπίσουν.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι στη, Θεσσαλονίκη έχει καλυφθεί το 28% των κλινών για Covid.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *