Κακοκαιρία “Barbara”: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Αττική Οδός χιόνια

Που θα “χτυπήσει” τις επόμενες ώρες

Στην επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιkίνδυνων καιρικών φαινομένων προχώρησε σήμερα (6/2) νωρίς το πρωί η ΕΜΥ, εξαιτίας της κακοκαιρίας “Barbara”.

Συγκεκριμένα, Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Κρήτη βρίσκονται στο «μάτι» της κακοκαιρίας “Barbara” η οποία αναμένεται σήμερα να είναι ακόμη πιο επικίνδυνη με πολικές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση από την ΕΜΥ του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων το πρωί της Δευτέρας (6/2):

Χιονοπτώσεις

1) Τη Δευτέρα (06/02/2023) χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη (τις πρωινές ώρες), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης και από αργά το βράδυ στην ανατολική Μαγνησία.

Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

2) Την Τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

Παγετός

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Διαβάστε επίσης  Μερομήνια 2024: Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Θυελλώδεις Άνεμοι

Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και από την Τρίτη (07/02/2023), σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Δείτε επίσης: Κακοκαιρία “Barbara”: Σύσταση στον ιδιωτικό τομέα για προσέλευση στη δουλειά μετά τις 10:00

Να σημειωθεί πως χθες (5/2) ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής επανέλαβε την ισχυρή σύσταση στον ιδιωτικό τομέα για τηλεργασία. Για όπου απαιτείται φυσική παρουσία, η σύσταση είναι η προσέλευση των εργαζομένων να γίνεται μετά τις 10 το πρωί.

Επίσης, για σήμερα Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, έχουν ήδη εκδοθεί σχετικές ανακοινώσεις, από τα αρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών καθώς και από τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας για τις περιοχές όπου:

τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση

τα δικαστήρια δεν θα λειτουργήσουν,

τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και

θα εφαρμοστεί η τηλεργασία στο δημόσιο τομέα

Σε περίπτωση που είναι αναγκαίο να μετακινηθούμε, προτού ξεκινήσουμε, ενημερωνόμαστε:

για την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και

για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες από την ιστοσελίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Υπογραμμίζεται ξανά ότι είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα. Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει να πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους.

*Φωτογραφία αρχείου