Κακοκαιρία “Barbara”: Τριάντα κλήσεις για κοπές δέντρων στην Κεντρική Μακεδονία

Θεσσαλονίκη Σέιχ Σου ζωολογικός κήπος πτώση δέντρων

Χιόνια σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Μαθημένοι στα χιόνια και τις χαμηλές θερμοκρασίες οι κάτοικοι της δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι δεν αιφνιδιάστηκαν από την άφιξη της κακοκαιρίας “Barbara”.

Αλατιέρες και μηχανήματα αποχιονισμού βρίσκονται σε καίρια σημεία προκειμένου οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί.

Σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς δυσκολίες στην Εγνατία Οδό και το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού και επαρχιακού δικτύου. Ειδικά ελαστικά ή αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται από το 18ο εως 28ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας μέσω Βιτσίου όπως και Φλώρινας -Καστοριάς από το 18ο έως το 30ο χιλιόμετρο, από το 32ο ως το 46ο της επαρχιακής οδού Καστοριάς- Ιωαννίνων μέσω Κοτύλης, στην Εθνική οδό Φλώρινας -Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής μέσω Βίγλας και σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο του Δήμου Φλώρινας.

Δείτε επίσης: Η κακοκαιρία “Barbara” έφερε τα χιόνια και στην Χαλκιδική (ΒΙΝΤΕΟ)

Η κακοκαιρία μετακινήθηκε γρήγορα στην Κεντρική Μακεδονία, με χιόνια στα ορεινά, πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους.

Στα λευκά ντύθηκε από τα ξημερώματα η Χαλκιδική, καθώς εκτός από τα ορεινά, χιόνι πέφτει σε περιοχές της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, Χαράλαμπο Στεργιάδη.

Νιφάδες χιονιού άρχισαν να πέφτουν στις 09.30 και στην περιοχή του Χορτιάτη. Στην Κεντρική Μακεδονία αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται από το 91ο έως το 98ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Βέροιας – Κοζάνης μέσω Καστανιάς στην Ημαθία, στο οδικό δίκτυο προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και 3/5 Πηγάδια, στην Πέλλα από το 10ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας – χιονοδρομικό κέντρο Βόρας.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Στα λευκά “ντύθηκε” και ο Χορτιάτης (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο νομό Χαλκιδικής η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη από το 77ο έως το 83ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (Παλαιοχώρι – Νεοχώρι), από το 54ο έως το 70ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (Παλαιόκαστρο – Ταξιάρχης) και στην επαρχιακή οδό Παλαιοχωρίου – Αγίου Νικολάου.

Από τις ριπές των ανέμων, υπήρξαν τριάντα πτώσεις δέντρων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τόσες ήταν οι κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από χθες το απόγευμα έως σήμερα το πρωί για κοπές δέντρων, οι είκοσι στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό Μετεωρολογικό Σταθμό Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη έπνεαν άνεμοι 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία αυτή την ώρα (09.40) είναι 3 στη Θεσσαλονίκη, 4 στις Σέρρες, -3 δείχνει το θερμόμετρο στην Κοζάνη και την Καστοριά, -4 στη Φλώρινα.

Εκατό μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται σε επιφυλακή και από αυτά τριάντα επιχειρούν για αποχιονισμό αυτή τη στιγμή, ενώ περίπου έξι χιλιάδες τόνους αλάτι είναι διαθέσιμοι προς χρήση όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Στεργιάδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου