Κακοκαιρία Daniel: Ανάγκη για εμφιαλωμένο νερό στα νοσοκομεία των περιοχών που επλήγησαν

Υπό αντίξοες συνθήκες πραγματοποιείται η μεταφορά και η νοσηλεία ασθενών και πλημμυροπαθών στα νοσοκομεία των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.

Μάλιστα γίνεται έκκληση από νοσηλευτές για εμφιαλωμένο νερό! Είναι τέτοια η κατάσταση στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel που, για παράδειγμα, στο νοσοκομείο Τρικάλων μεταφέρθηκαν ασθενείς με κορονοϊό γιατί η κλινική όπου νοσηλεύονταν, πλημμύρισε.

Δείτε επίσης: Κακοκαιρία Daniel: Δορυφόρος δείχνει τις πρωτοφανείς πλημμύρες στη Θεσσαλία (ΦΩΤΟ)

Παράλληλα, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται από την ΠΟΕΔΗΝ, αν και ακούγονται πολλά και οι φόβοι είναι δεδομένοι, στα νοσοκομεία βρίσκονται μόνο οι καταγεγραμμένοι νεκροί, που μέχρι στιγμής είναι 10.

Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσοκομεία των περιοχών που έχουν πληγεί, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ:

Το νοσοκομείο Βόλου λειτουργεί αλλά υπάρχουν προβλήματα στην υδροδότηση. Το νοσοκομείο διαθέτει δεξαμενή, την οποία γεμίζουν συνεχώς νερό με υδροφόρες. Υπάρχει, όμως, πρόβλημα με το πόσιμο νερό και είναι ελάχιστο το εμφιαλωμένο νερό υπάρχει, γι’ αυτό οι εργαζόμενοι κάνουν έκκληση για προμήθειας εμφιαλωμένου νερού.

Στο νοσοκομείο γίνονται τα απολύτως έκτακτα χειρουργεία.

Νοσηλεύονται πλημμυροπαθείς με ελεγχόμενα προβλήματα υγείας σε ειδική πτέρυγα, ενώ φιλοξενούνται αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς και ασθενείς που κάνουν χημειοθεραπείες, των οποίων τα σπίτια έχουν καταστραφεί ή δεν είναι προσβάσιμα λόγω της πλημμύρας.

Στο νοσοκομείο Καρδίτσας μεταφέρονται οι ασθενείς αφού πρώτα γίνει διαλογή από γιατρούς και νοσηλευτές που βρίσκονται στο γήπεδο της πόλης, όπου οι διασωθέντες μεταφέρονται με ελικόπτερο.

Διαβάστε επίσης  Στο νοσοκομείο μαθήτρια μετά από ηλεκτροπληξία - Στόλιζε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία αυτή, μεταφέρθηκαν στην Καρδίτσα, με ελικόπτερο, υγειονομικοί από τη Λάρισα.

Στο νοσοκομείο της Καρδίτσας νοσηλεύονται περίπου 50 πλημμυροπαθείς με χρόνια προβλήματα υγείας. Το προσωπικό, μάλιστα, άνοιξε τη Σχολή και την Ψυχιατρική Κλινική για να νοσηλευτούν οι πλημμυροπαθείς.

Στο νοσοκομείο Τρικάλων μεταφέρθηκαν 8 ασθενείς με κορωνοϊό από ιδιωτική μονάδα αποκατάστασης που πλημμύρισε. Χρειάζονται προσωπικό και φάρμακα.

Στο Γενικό και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, νοσηλεύονται πλημμυροπαθείς με χρόνια προβλήματα υγείας. Στο πανεπιστημιακό της Λάρισας, το οποίο διαθέτει και ελικοδρόμιο, φιλοξενούνται αρκετοί διασωθέντες πλημμυροπαθείς που δεν έχουν που να πάνε.

Το κέντρο Υγείας Παλαμά έχει πλημμυρίσει, με το νερό να φτάνει τα δυο μέτρα! Στο γυμναστήριο της πόλης, υπάρχει μεν γιατρός και νοσηλευτής αλλά δεν υπάρχουν μηχανήματα που ίσως χρειάζονται.

Στο κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας φιλοξενούνται δυο ασθενείς με χρόνια προβλήματα και όχημα της πυροσβεστικής μετέφερε επιπλέον ιατρικό εξοπλισμό.

Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI