Κακοκαιρία Elias: Προετοιμάζονται για τα χειρότερα οι κάτοικοι του Παλαμά Καρδίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Καρδίτσα κακοκαιρία Elias

Μετακινούν ψηλά τα οχήματά τους

Αγωνιώδεις στιγμές πρόκειται να περάσουν και απόψε οι κάτοικοι στον Παλαμά Καρδίτσας, καθώς έλαβαν μήνυμα από το 112 για την κακοκαιρία Elias.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στον Παλαμά Καρδίτσας είναι το γεγονός ότι οι κάτοικοι έχουν μεταφέρει τα αυτοκίνητά τους και τα αγροτικά τους οχήματα σε σημεία με υψηλότερο υψόμετρο καθώς φοβούνται ότι σε περίπτωση που ξεκινήσει η δυνατή βροχόπτωση αυτά θα βουλιάξουν ξανά κάτω από τα νερά και δε θα έχουν ούτε όχημα διαφυγής αν οι δρόμοι μετατραπούν – για άλλη μια φορά – σε ποτάμια.

Ένα από τα σημεία που σταθμεύουν τα οχήματά τους είναι στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Χανδακλή. Στις εικόνες του protothema.gr τα δεκάδες οχήματα να είναι πρόχειρα σταθμευμένα, όλα μαζί σε συγκεκριμένα σημεία που βρίσκονται σε μεγαλύτερο ύψος πλησίον του ναού που και του δημοτικού σχολείου, ενώ οι άνθρωποι τα έχουν κλειδώσει και έχουν απομακρυνθεί.

«Την πρώτη φορά πάθαμε ζημιά στο αυτοκίνητο και πληρώσαμε 6.100 ευρώ. Ελπίζουμε σήμερα να μην έχουμε τόσο έντονα φαινόμενα, όμως σε κάθε περίπτωση προσέχουμε γι΄ αυτό φέραμε εδώ τα αυτοκίνητά μας», δήλωσε κάτοικος. «Έφερα τα δύο αυτοκίνητα για να τα σώσω», ανέφερε άλλος κάτοικος της περιοχής.

Διαβάστε επίσης  Νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Ποιες περιοχές θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία 

Σημειώνεται ότι, οι κάτοικοι στον Παλαμά Καρδίτσας συνεχίζουν να μετρούν τις πληγές τους αφού πολλοί είναι αυτοί που έμειναν άστεγοι διότι τα σπίτια τους υπέστησαν μεγάλες ζημιές κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας. Μέχρι σήμερα, ηλικιωμένοι και οικογένειες με παιδιά φιλοξενουνται σε διάφορα σημεία, ενώ κάποιοι έχουν μετακομίσει σε συγγενικά τους πρόσωπα που ζουν σε άλλες περιοχές της χώρας.

Το μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι από το «112» ανέφερε το εξής: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) για το επόμενο 24ωρο. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Υπενθυμίζεται ότι, μετά από συνεδρίαση, το τοπικό συντονιστικό όργανο του δήμου Παλαμά καθόρισε τις θέσεις που θα συγκεντρωθούν οι κάτοικοι κάθε κοινότητας σε ενδεχόμενο πλημμύρας. Όπως αποφασίστηκε, εφόσον απαιτηθεί εκκένωση οικισμού ή οικισμών εξαιτίας σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων, όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι να φιλοξενηθούν στα ψηλότερα σπίτια και οι υπόλοιποι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις προκαθορισμένες θέσεις σε κάθε κοινότητα.