Κακοκαιρία: Κλειστά τα εσπερινά και τα νυχτερινά σχολεία στην Αττική

σχολεία

Οι δηλώσεις Πατούλη για την κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει στην Αττική η κακοκαιρία και έτσι πάρθηκε η απόφαση να μείνουν κλειστά για σήμερα τα εσπερινά και τα νυχτερινά σχολεία.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης είπε ότι επειδή αναμένεται επιδείνωση της κακοκαιρίας από τις 14:00 έως τις 17:00 γίνεται έκκληση αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να αναβληθούν οι μετακινήσεις και να παραμείνουν κλειστά τα εσπερινά και τα νυχτερινά σχολεία της Αττικής.

Διαβάστε επίσης: Εγκλωβίστηκαν οχήματα στο Μαρούσι λόγω της κακοκαιρίας στην Αττική (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Μάλιστα τόνισε ότι θα βγει και ανακοίνωση για τα σχολεία.

Επίσης, τόνισε ότι καλύτερα τα παιδιά που βρίσκονται ήδη στο σχολείο να παραμείνουν εκεί μέχρι να κοπάσουν τα φαινόμενα.

Να σημειωθεί πως εξαιτίας της κακοκαιρίας έχουν εγκλωβιστεί οχήματα σε υπόγεια διάβαση στο Μαρούσι, ενώ και οι δρόμοι της πόλης έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Διαβάστε επίσης  Πατέρας ενός παιδιού ο προπονητής Ταε Κβο Ντο που βίαζε τις αθλήτριες του

Σύμφωνα, δε, με τον διευθυντή ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών Κωνσταντίνο Λαγουβάρδο που μίλησε στο protothema.gr οι πολίτες στην Αττική θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για τις επόμενες 4-5 ώρες όπου τα καιρικά φαινόμενα θα κορυφωθούν.

«Από το απόγευμα και μετά τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικότερα και θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου κυρίως τις βραδινές ώρες» πρόσθεσε ο κ. Λαγουβάρδος σημειώνοντας ότι το μέτωπο της κακοκαιρίας κινείται προς τα ανατολικά με κύρια χαρακτηριστικά την έντονη βροχόπτωση, τις καταιγίδες τους δυνατούς ανέμους και τη χαλαζόπτωση.