Καλαφάτης: «Δεν υποχωρούμε και δεν παραχωρούμε ούτε σπιθαμή από τη γη μας» (ΦΩΤΟ)

Σταύρος Καλαφάτης Αλεξανδρούπολη

“Τιμά εκείνους που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία”

Στις εκδηλώσεις για την 102η επέτειο από την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης και ενσωμάτωσής της στον εθνικό κορμό, παρέστη, σήμερα ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ως Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμου, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βισβίζη και στρατιωτική και μαθητική παρέλαση στη Λεωφόρο Βασ. Αλεξάνδρου. Σε δήλωσή του, ο Σταύρος Καλαφάτης ανέφερε:

«Ο Ελληνισμός στρέφει σήμερα τη σκέψη του στην Αλεξανδρούπολη που γιορτάζει την απελευθέρωση και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό. Τιμά εκείνους που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία, για την Ελλάδα, για τα ιδανικά του Έθνους μας.

Στέλνουμε, ταυτόχρονα, μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας προς κάθε κατεύθυνση. Οι Έλληνες θέλουμε την ειρήνη και τη συνεργασία με τους γείτονές μας. Έχουμε, όμως, κλειστό το δρόμο των υποχωρήσεων και των παραχωρήσεων. Δεν υποχωρούμε και δεν παραχωρούμε ούτε σπιθαμή από τη γη, τη θάλασσα, τον εθνικό εναέριο χώρο μας.

Διαβάστε επίσης  Καλαφάτης: «Πολιτική αθλιότητα η προσπάθεια κομματικοποίησης ενός ανθρώπινου δράματος»

Ενισχύουμε ταυτόχρονα τις διεθνείς συμμαχίες μας και ενδυναμώνουμε την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων, προχωρώντας σε συμφωνίες, όπως αυτή που μόλις κυρώσαμε με τις Η.Π.Α. Δίνουμε νέο και πρωταγωνιστικό γεωστρατηγικό και ενεργειακό ρόλο στην Αλεξανδρούπολη.

Με εθνική αυτοπεποίθηση, πιο ισχυροί από ποτέ, προχωρούμε μπροστά. Περήφανοι και αισιόδοξοι. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους».​

Σταύρος Καλαφάτης Αλεξανδρούπολη