Καλύβια: Ιερέας έκανε την αυλή του παράνομο νεκροταφείο παιδιών

Καλύβια

Έπαιρνε χρήματα για κάθε παιδί ή ενήλικο που έθαβε στην αυλή του

Εικόνες και καταγγελίες που προκαλούν σοκ βλέπουν το φως της δημοσιότητας, οι οποίες αφορούν την λειτουργία παράνομου νεκροταφείου, στην αυλή σπιτιού ενός ιερέα στα Καλύβια.

Καλύβια: Σε μήνυση που κατέθεσε ο κ. Ταξιάρχης Πιτταράς στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών καταγγέλλει ότι στον συγκεκριμένο περιφραγμένο χώρο υπάρχει ένα σπίτι, όπου κατοικεί ένας ιερέας με την σύζυγο και τα παιδιά τους, ένας ναός που δεν γνωρίζει εάν λειτουργεί νόμιμα, μία δεύτερη εκκλησία η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί και στον ίδιο χώρο υπάρχουν δύο παράνομα κοιμητήρια: στο ένα, που βρίσκεται στο πίσω μέρος, γίνονται ταφές ενηλίκων και στο δεύτερο, γίνονται ταφές βρεφών και παιδιών.

Στη μήνυση γίνεται αναφορά για συμφωνίες με γραφεία τελετών και για χρήματα που λαμβάνει ο ιερέας για κάθε παιδί και κάθε ενήλικο, που θάβει στην αυλή του σπιτιού του.

“Είχα κατά καιρούς καταγγελίες για τον χώρο αυτό, είναι αυθαίρετο, παλαιοημερολογίτικο μοναστήρι, έτσι το ονομάζει ένας παππάς που είναι εκεί, ο οποίος δεν ξέρω αν είναι επίσημος ή αν έχει χριστεί μόνος του. Στο προαύλιο έχει κάνει αρκετές ταφές, 40-50 και ειδικά παιδιών. Είναι παράνομες οι ταφές αυτές και πρέπει η πολιτεία να κινηθεί εναντίον του” ανέφερε ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου.

Διαβάστε επίσης  Νίσυρος: Νέες καταγγελίες για τη δράση του αρχαιοφύλακα - "Εδινε προφυλακτικά και sex toys στα παιδιά" (ΒΙΝΤΕΟ)

“Αυτός είναι ένας ιδιωτικός χώρος, δεν υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη. Είναι το σπίτι του ιερέα που περιλαμβάνει και έναν μικρό ναό. Είναι ιδιωτικός χώρος. Βεβαίως η εκκλησία θα λάβει τα μέτρα της” λέει ο πατήρ Μιχαήλ Κωνσταντινίδης από την Αρχιεπισκοπή, όπου ανήκει ο ιερέας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *