Καπραβέλος: “Είναι ηπιότερο το κύμα στη Θεσσαλονίκη”

Θεσσαλονίκη εστίαση

Τι τόνισε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου»

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA  μίλησε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Ο κ. Καπραβέλος μεταξύ άλλων χαρακτήρισε λάθος την άρση των περιοριστικών μέτρων στη χώρα, ενώ αναφέρθηκε στην πίεση που δέχεται το ΕΣΥ.

«Ξύπνησε λίγο μνήμες Νοεμβρίου, όμως είμαστε πολύ μακριά και οπωσδήποτε η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι καλύτερη απ’ ότι είναι η κατάσταση στην Αθήνα» ανέφερε ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου», υπογραμμίζοντας ότι είναι ακόμα είναι διαχειρίσιμη και μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα κλινών –απλών και ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι επιβαρυμένη η κατάσταση, γιατί το τρίτο κύμα πλέον μεταφράζεται σε αύξηση των εισαγωγών, σε μεγάλη πληρότητα των μονάδων εντατικής θεραπείας», προσθέτοντας ότι η Θεσσαλονίκη δεν έχει φτάσει ακόμα στο επίπεδο της Αθήνας, όπου το σύστημα υγείας αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα. «Δε θυμίζει τον εφιάλτη του δεύτερου κύματος, είναι ηπιότερο το δεύτερο κύμα στη Θεσσαλονίκη» συμπλήρωσε.

Εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν σε μια ακόμα αύξηση των κρουσμάτων, ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ότι σε όλη την Ελλάδα δεν γίνεται καλή διαχείριση των κρουσμάτων, με την έννοια της ανίχνευσης, της ιχνηλάτησης και της απομόνωσης των κρουσμάτων, ενώ δεν υπάρχει τείχος ανοσίας με τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

«Δώσαμε μεγάλη προσοχή στον περιορισμό της ανθρώπινης δραστηριότητας, με αποτέλεσμα σε αυτό το σημείο να έχουμε χάσει, καθώς η συμμόρφωση είναι πάρα πολύ χαμηλή» συμπλήρωσε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Μιλώντας για την απόφαση των λοιμωξιολόγων να συνεχιστεί το lockdown στη Θεσσαλονίκη, λόγω των αυξημένων εισαγωγών στα νοσοκομεία, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι ο μοναδικός λόγος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυτή την απόφαση είναι η κατάσταση του υγειονομικού συστήματος και ειδικότερα ο αριθμός των διαθέσιμων κλινών Covid και των ΜΕΘ Covid. «Δεν καταλαβαίνω τη διάκριση μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, η Αθήνα σε πολύ χειρότερη κατάσταση» πρόσθεσε ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου», υπογραμμίζοντας ότι είναι άκαιρη η συζήτηση για απελευθέρωση των κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Τέλος, ο Νίκος Καπραβέλος σημείωσε ότι «είμαστε στο τέλος της πανδημίας. Το τρίτο κύμα με βάση όλες τις προβλέψεις αρχίζει και εξασθενεί από τις 10 Απριλίου και μετά», όμως τόνισε πως ήταν λάθος η άρση των περιοριστικών μέτρων και πως θα έπρεπε να δείξουν όλοι υπομονή για μια εβδομάδα ή δέκα μέρες για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *