Καπραβέλος: “Θα έχουμε εκατόμβες νεκρών εάν δεν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός”

κρούσματα στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύτρια γιατροί υπουργείο Υγείας νοσοκομεία

Εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία

O διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος περιέγραψε την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία λέγοντας πως θα έχουμε εκατόμβη νεκρών αν δεν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ οκ. Καπραβέλος είπε πως μετά τη χειρουργική και παθολογική, έχει αδειάσει η Γαστρεντερολογική Κλινική για να υποδεχθούν τη σημερινή εφημερία. «Περιμένουμε 50-60 ασθενείς, περιμένουμε πάνω από 100 προσελεύσεις σε κάθε εφημερία και είναι ένας εφιάλτης. 5-6 θα χρειαστούν κρεβάτια εντατικής», υπογράμμισε.

Και συνέχισε σημειώνοντας με νόημα «ότι γυρνάμε γύρω από το πρόβλημα και το δυσκολεύουμε». Σύμφωνα με τον ίδιο οι πάνω από 60 ετών και ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν και «παίζουν το σύστημα». Όπως είπε ο κ. Καπραβέλος δεν υπάρχει άλλη λύση από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, τονίζοντας πως «Θα έχουμε εκατόμβες νεκρών».

Επανέλαβε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι εφιαλτική, εξηγώντας ότι έχουν αδειάσει τα χειρουργεία και έχει πάει το προσωπικο στις ΜΕΘ και το υπόλοιπο – όπως είπε- δεν φτάνει.

Σχολιάζοντας την πρόταση του υπουργού Υγείας να υπάρχει ένα ενιαίο ΕΣΥ, για τον ίδιο είναι καλοδεχούμενο από οπουδήποτε.

«Είναι τεράστιες οι υγειονομικές ανάγκες δεν υπάρχει διάκριση του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Έπρεπε όλοι μάζι να συστρατευτούν», ανέφερε.

«Kατά 80% έχουν μειωθεί τα χειρουργεία και γίνεται το 20%» σημείωσε από την πλευρά του ο εντατικολόγος και πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ Νίκος Νταφούλης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «αυξάνεται η θνητότητα, είναι δεδομένο».

Τα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ

Χθες, Τρίτη 23 Νοεμβρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε για ακόμη μια φορά τις 8.000, καθώς και τα θλιβερά στοιχεία των 91 θανάτων μέσα σε ένα 24ωρο και των σχεδόν 600 διασωληνωμένων. Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι νέες νοσηλείες, προκαλώντας «ασφυξία» στα νοσοκομεία της χώρας.

Αναλυτικά, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε:

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 8.100, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 894.555 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 93 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.355 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 91, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.517 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 597 (60.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 492 (82.41%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 105 (17.59%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.464 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 409 (ημερήσια μεταβολή +4.6%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 432 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *