Καπραβέλος: “Βιώνουμε το χειρότερο καλοκαίρι από την έναρξη της πανδημίας” (ΒΙΝΤΕΟ)

Παπανικολάου κορονοϊός

Τι τόνισε ο διευθυντής της Β΄ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου

Ο διευθυντής της Β΄ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ.

«Φτάσαμε τα 150.000 κρούσματα την εβδομάδα και η κατάργηση της μάσκας σε κλειστούς χώρους μας προβληματίζει περισσότερο ενόψει του 7ου κύματος», τόνισε αρχικά ο κ. Καπραβέλος.

Παράλληλα, ο εντατικολόγος επισήμανε ότι το επιχείρημα «έχουμε τα εμβόλια», για τους επιστήμονες δεν αρκεί πλέον. «Ακόμη και σε νόσηση, το εμβόλιο δεν προφυλάσσει σε σχέση με τις παραλλαγές. Ο ιός έχει βρει τον τρόπο να παρακάμπτει τη φυσική και τεχνητή ανοσία. Μην υποτιμάτε τις μάσκες», τόνισε ο κ. Καπραβέλος.

Ο εντατικολόγος σημείωσε ακόμα, ότι «βιώνουμε το χειρότερο καλοκαίρι από την έναρξη της πανδημίας, με ανεπίτρεπτο αριθμό θανάτων, που ανήλθαν σε 1.150 μόνο τον Ιούλιο και το θλιβερό είναι, ότι οι απώλειες θα μπορούσαν να αποφευχθούν, εάν δεν είχαν καταργηθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα με ακραία χαλαρωτικά μέτρα». Σχετικά με την επιστροφή των αδειούχων και το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Καπραβέλος επανέλαβε, ότι ο ιός «από μόνος του δεν θα παρουσιάσει ύφεση» και επέμεινε στην έγκαιρη εμβολιαστική εκστρατεία αλλά και σε επαναφορά των υγειονομικών πρωτοκόλλων.