Καραμπόλα στην Εγνατία Οδό: Δύο έγκυες ανάμεσα στους τραυματίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημαθία Εγνατία Οδό καραμπόλα

Συνολικά τραυματίστηκαν 12-13 άνθρωποι

Ανάμεσα στους τραυματίες στην καραμπόλα των 50 οχημάτων που σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό, στα διόδια του Πολυμύλου, ήταν και δύο έγκυες.

Στους εγκλωβισμένους, ήταν και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, ο οποίος βρισκόταν καθ’ οδόν για την Πρέσπα, για το θέμα των θανάτων εκατοντάδων πελεκάνων από τη γρίπη των πτηνών.

Συνολικά τραυματίστηκαν 12-13 άνθρωποι, ευτυχώς ελαφρά. Οι τραυματίες, κυρίως με θλαστικά τραύματα και κατάγματα, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Βέροιας, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους διασώστες.

Όπως είπε στην ιστοσελίδα kozan.gr ο Aντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Μαργαρίτης, ανάμεσα στους τραυματίες είναι και μια 24χρονη, από τα Γιάννενα, που μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο και θα χειρουργηθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του kozanimedia, ανάμεσα στους τραυματίες της μεγάλης καραμπόλας βρίσκονται και δυο γυναίκες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Είναι ελαφρά τραυματισμένες, αλλά παρέμειναν για προληπτικούς λόγους στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να τους παρέχει κάθε φροντίδα.

Διαβάστε επίσης  Σοβαρά τραυματισμένος 19χρονος μετά από τροχαίο στη Λάρισα

Η πυροσβεστική Κοζάνης και Βέροιας συνέδραμε με 7 οχήματα και 14 άντρες και απεγκλώβισαν δύο άτομα με χρήση διασωστικών εργαλείων. Λεωφορεία του ΚΤΕΛ και της Π.Υ. μεταφέρουν τους οδηγούς και τους επιβάτες των οχημάτων σε ασφαλή σημεία με τη μέριμνα της Πολιτικής Προστασίας. Επίσης έχει εξασφαλιστεί κατάλυμα για τη διαμονή τους στην Αιανή, ενώ κάποιοι άλλοι θα μεταφερθούν στα ΚΤΕΛ Κοζάνης για να συνεχίσουν από εκεί το ταξίδι τους προς τους προορισμούς τους.

Στον χώρο έχουν φτάσει και οχήματα της οδικής βοήθειας προκειμένου να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα τα οποία έχουν ακινητοποιηθεί, για να δοθεί η δυνατότητα στη συνέχεια της κυκλοφορίας του τμήματος της Εγνατίας οδού από Βέροια προς Πολύμυλο Κοζάνης.

Η καραμπόλα σημειώθηκε στο τμήμα από Βέροια προς Πολύμυλο Κοζάνης, λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατεί στην περιοχή. Στην καραμπόλα ενεπλάκησαν αρχικά πέντε αυτοκίνητα, ενώ στη συνέχεια έπεσαν πάνω σε αυτά και πολλά άλλα, που λόγω της πυκνής ομίχλης δεν υπήρχε ορατότητα για να σταματήσουν εγκαίρως.

Όπως βλέπετε και στα βίντεο η ορατότητα είναι πράγματι πολύ περιορισμένη.

Βίντεο με τα δεκάδες φορτηγά έξω από τη Βέροια που περιμένουν να ανοίξει η Εγνατία Οδός στο ρεύμα από Βέροια προς Πολύμυλο.

Πηγή: ERT, kozanimedia, kozan

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *