Καρδίτσα: Εκκληση για βοήθεια από τον δήμαρχο – Πλημμυρισμένα 5.000 σπίτια

Καρδίτσα

Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Μιλώντας στο Open TV και στην «Ωρα Ελλάδος», ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος έκανε λόγο για εικόνες αποκάλυψης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσιάκος τόνισε ότι «5.000 σπίτια στην Καρδίτσα έχουν πλημμυρίσει. Περιμένουμε αύριο τον πρωθυπουργό» πρόσθεσε, αλλά εξέφρασε το φόβο ότι «μόλις πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας φοβάμαι ότι θα μείνουμε μόνοι μας».

Η κακοκαιρία Ιανός κατέστρεψε μεγάλο μέρος της πόλης της Καρδίτσας, ενώ στις πιο ορεινές περιοχές οι ζημιές είναι ολοκληρωτικές. Στο Μουζάκι οι κάτοικοι έχουν απελπιστεί, καθώς όπου κι αν γυρίσει κανείς βλέπει μόνο καταστροφή και λάσπη, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την εύρεση της 43χρονης φαρμακοποιού που έπεσε με το αυτοκίνητό της σε κομμένο δρόμο με ορμητικά νερά. Δυστυχώς, η χώρα θρηνεί και τρεις νεκρούς από τις πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία.

Ο δήμαρχος έκανε έκκληση για βοήθεια καθώς «δεν έχει μείνει τίποτα. Τα φρεάτια ήταν όλα καθαρά». Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση σε όσους ρίχνουν βέλη και λάσπη «Στεγνοί από τα γραφεία τους ασκούν κριτική. Το τραγικό από το γελοίο δεν απέχει πολύ».

Πρόσθεσε δε ότι δεν υπήρξε ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία, καθώς «ελάχιστα λειτούργησε το 112 στην περιοχή». Οσον αφορά στο πόσο οχυρωμένη είναι η πόλη απέναντι σε τέτοια φαινόμενα τόνισε ότι «υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα, αλλά θα μπορούσαν να υπάρχουν κι άλλα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *