Καστοριά: Στον εισαγγελέα η δημοτική σύμβουλος που συνελήφθη για ναρκωτικά

Πορταριά καραντίνα Καστοριά κορονοϊός κορονοϊού σεισμός

Κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από 78 κιλά ακατέργαστη κάνναβης

Η 57χρονη δημοτική σύμβουλος σε περιοχή του νομού Καστοριάς, που συνελήφθη μαζί με δύο ακόμη άτομα, 59 και 51 ετών, για μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο, τόσο στην Καστοριά όσο και στη Θεσσαλονίκη, κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από 78 κιλά ακατέργαστη κάνναβης.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν αστυνομικοί, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, εντόπισαν Ι.Χ. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 59χρονο και συνοδηγό την 57χρονη, όπου στο εσωτερικό του βρέθηκαν τρεις ταξιδιωτικοί σάκοι και δύο τσουβάλια που περιείχαν 58 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους άνω των 66 κιλών.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε -σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας- ότι παραλήπτης της συγκεκριμένης ποσότητας ναρκωτικών ήταν ο 51χρονος, ο οποίος συνελήφθη, λίγη ώρα αργότερα, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Σε επιτόπια έρευνα σε διαμέρισμα που διατηρούσε ο ίδιος, στη Θεσσαλονίκη, κατασχέθηκαν δέκα αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους 11 κιλών και 380 γραμμαρίων. Επιπλέον, στο ίδιο διαμέρισμα που φέρεται να χρησιμοποιείτο ως «καβάντζα» εντοπίστηκαν -μεταξύ άλλων- μικροποσότητα κοκαΐνης, ζυγαριές ακριβείας, ένας τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης και πέντε δισκία, η χημική σύσταση των οποίων ερευνάται. Εκτός από τα ναρκωτικά, κατασχέθηκαν, ακόμη, δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, πέντε κινητά τηλέφωνα και επτά κάρτες sim.

Διαβάστε επίσης  Βγήκε... βόλτα με σπαθί στο χέρι και τρόμαζε περαστικούς

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, όπως επίσης συνάδελφοί τους από τα Τμήματα Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ