Καταγγελία γονέα οδήγησε στον έλεγχο του οδηγού που δεν είχε δίπλωμα

Βάρκιζα

Τι είπε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου

Σε ανάστατη κατάσταση βρίσκεται η Καλύβια μετά την αποκάλυψη πως οδηγός που πήγαινε τα παιδιά τους στο σχολείο με το σχολικό λεωφορείο δεν είχε δίπλωμα οδήγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγελία ενός γονέα στην Αστυνομία είχε ως αποτέλεσμα ο 66χρονος να υποβληθεί σε έλεγχο κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι δεν διαθέτει δίπλωμα οδήγησης σε ισχύ και έτσι συνελήφθη από αστυνομικούς του Β Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Όπως προέκυψε από την εξακρίβωση των στοιχείων του, ο 66χρονος, ο οποίος καθημερινά μετέφερε με το λεωφορείο περισσότερα από 40 παιδιά, έχει συλληφθεί στο παρελθόν για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια και εξύβριση.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είχε γίνει γνωστό στην περιοχή με αρκετούς γονείς να θέτουν ζήτημα καταλληλόλητας του 66χρονου οδηγού.

Δείτε επίσης: Συνέλαβαν οδηγό που οδηγούσε σχολικό με 40 μαθητές χωρίς δίπλωμα

«Έχει ακουστεί ότι είχε συλληφθεί πριν από μερικά χρόνια. Γονείς μας είχαν πει ότι τον συνέλαβαν γιατί οδηγούσε πιωμένος. Είχε αντισταθεί κατά των αστυνομικών γιατί οδηγούσε πιωμένος και τον είχαν πιάσει. Ωστόσο, υπέθετα πως ένας τέτοιος άνθρωπος δεν θα ξαναέπιανε τιμόνι. Ευτυχώς, η Τροχαία μετά από την καταγγελία του γονέα έδρασε άμεσα. Μέσα στο πούλμαν μπαίνουν καθημερινά 50 παιδιά. Έχουμε μείνει άφωνοι για το πόσο ασφαλή είναι τα παιδιά μας μέσα στα λεωφορεία», λέει στο protothema.gr η κ. Λαμπρινή Λάζαρη, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Καλυβίων όπου συνελήφθη ο 66χρονος οδηγός.

Παράλληλα, εξηγεί πως η Διεύθυνση του σχολείου και οι γονείς δεν μπορούν να παρακολουθούν τα οχήματα και τους οδηγούς που μεταφέρουν τα παιδιά και ζητά περισσότερους ελέγχους από τις Αρχές.

«Αυτός έκανε το δρομολόγιο το δικό μας, Γαλάζιας Ακτής-Παναγή Μιχάλη. Ήταν ακινητοποιημένο το λεωφορείο έξω από το σχολείο και έγινε ο έλεγχος. Έτσι πρέπει να γίνεται. Κάθε χρονιά, το σχολείο μαζεύει τα δρομολόγια και ζητά τα σχολικά. Το σχολείο είναι υπεύθυνο να ζητήσει μόνο πόσα σχολικά χρειάζεται. Δεν έχει δικαίωμα να κάνει κάτι άλλο», προσθέτει η κ. Λάζαρη.