Κατερίνη: Μεγάλη συμμετοχή είχε ο «Πάγκο της Αλληλεγγύης» στην λαϊκή αγορά

Κατερίνη "Πάγκος της Αλληλεγγύης"

Κοινωνική δράση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των πολιτών και των εργαζόμενων στις λαϊκές αγορές και στη Πιερία. Στον «πάγκο της αλληλεγγύης», που στήθηκε χθες στην λαϊκή αγορά της Κατερίνης, φρόντισαν να αφήσουν ο καθένας ότι μπορούσε. Έτσι από νωρίς γέμισε αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο, ότι η αξία της αλληλεγγύης είναι ζωντανή.

Αυτός ήταν ο δεύτερος πάγκος, που στήθηκε στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, μετά από αυτόν των Σερρών. Στόχος να καλυφθούν όλοι οι νομοί και αν υπάρχει η δυνατότητα να επεκταθεί σε όσες το δυνατό περισσότερες λαϊκές αγορές.

Συνολικά αυτός ήταν ο 6ος «πάγκος της αλληλεγγύης», καθώς έχουν προηγηθεί αυτοί των λαϊκών αγορών της «Ξηροκρήνης», της «Σταυρούπολης», της πόλης των Σερρών, της «Μαρτίου» και της πόλη του Λαγκαδά.

Κατερίνη "Πάγκος της Αλληλεγγύης"

Να υπενθυμίσουμε, ότι η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης και το Σωματείο Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία του «πάγκου αλληλεγγύης».

Διαβάστε επίσης  Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τις ανθισμένες κερασιές στην Πιερία

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, ώστε να στηριχθούν, οι αδύναμοι οικονομικά συμπολίτες μας και κοινωφελή ιδρύματα. Οι πολίτες και οι εργαζόμενοι των λαϊκών αγορών μπορούν να αφήνουν στον ειδικά διαμορφωμένο πάγκο διάφορα προϊόντα. Στη συνέχεια, με ευθύνη της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας, διατίθενται όπου είναι αναγκαίο.

Την πρεμιέρα του «πάγκου της αλληλεγγύης», τίμησαν με την παρουσία τους ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος και ο μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης Πλαταμώνας κ, Γεώργιος.

Κατερίνη "Πάγκος της Αλληλεγγύης"

Τους εργαζόμενους στις λαϊκές αγορές εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής, ο πρόεδρος των επαγγελματιών πωλητών Πιερίας Λεωνίδας Βουλγαρόγλου, και ο πρόεδρος των παραγωγών Πιερίας Νίκος Παπανικολάου.