Καβάλα: Στον εισαγγελέα ο κτηνοτρόφος που συνελήφθη για εμπρησμό από αμέλεια

Την Παρασκευή 20 Αυγούστου αναμένεται να απολογηθεί ο κτηνοτρόφος που συνελήφθη και κρατείται από χθες το μεσημέρι με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια για τη φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη στους Αντιφιλίππους στο δήμο Παγγαίου.

Ο κτηνοτρόφος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών αλλά ζήτησε κι έλαβε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Ο δήμαρχος Παγγαίου και οι κάτοικοι της περιοχής τονίζουν πως είναι η δεύτερη χρονιά που στο ίδιο σημείο ξεσπάει πυρκαγιά χωρίς να έχουν εξακριβωθεί τα ακριβή αίτια.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης, περίπου τριακόσια στρέμματα χορτολιβαδικής και θαμνώδους έκτασης έκαψε η φωτιά που ξέσπασε, χθες στην τοπική κοινότητα Αντιφιλίππων του δήμου Παγγαίου.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για φωτιά σε εστιατόριο στην Πολίχνη (ΦΩΤΟ)

Χάρη στην άμεση κινητοποίηση τόσο των εναέριων όσο και των επίγειων μέσων πυρόσβεσης, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν από τις πρώτες βραδινές ώρες, ενώ όλη τη νύχτα στην περιοχή παρέμειναν πυροσβεστικά οχήματα για τον φόβο πιθανών αναζωπυρώσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *