Κεντρική Μακεδονία: Ποια σχολεία θα παραμείνουν αύριο κλειστά

σχολεία Λύκεια μέτρα μπάλες ποδοσφαίρου

Λόγω και της κακοκαιρίας

Λόγω του παγετού και των προβλημάτων που προκάλεσε η σφοδρή χιονόπτωση στις μετακινήσεις.  Κλειστά θα παραμείνουν αύριο νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε ορεινές περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης κλειστές θα παραμείνουν οι μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον δήμο Ωραιοκάστρου, στον δήμο Λαγκαδά και στην κοινότητα Χορτιάτη του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτης.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στους Δήμους Βέροιας και Κιλκίς.

Στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, στον δήμο Αριστοτέλη λόγω ολικού παγετού κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στις κοινότητες Αρναίας, Σταγείρων, Στρατονίκης, Στανού, Παλαιοχωρίου, Νεοχωρίου, Βαρβάρας και Μεγάλης Παναγιάς. Στις υπόλοιπες κοινότητες του δήμου Αριστοτέλη τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον δήμο Πολυγύρου κλειστό θα παραμείνει το Δημοτικό Σχολείο Ζερβοχωρίων, ενώ οι σχολικές μονάδες που θα λειτουργήσουν θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στις 9.00.

Στην Πέλλα δεν θα λειτουργήσουν το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Φωτεινής, το Νηπιαγωγείο Αγίας Φωτεινής, το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου, το Νηπιαγωγείο Αγίου Αθανασίου, το Δημοτικό Σχολείο ‘Αρνισσας, το Νηπιαγωγείο ‘Αρνισσας, το Δημοτικό Σχολείο Ζέρβης, το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Γραμματικού, το Δημοτικό Σχολείο Παναγίτσας, το Νηπιαγωγείο Παναγίτσας, το Δημοτικό Σχολείο Περαίας, το Νηπιαγωγείο Περαίας.

Διαβάστε επίσης  Ο καιρός σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

«Οι μαθητές των παραπάνω σχολείων θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης. Οι διευθυντές εκπαίδευσης ενημερώνουν ήδη τις διευθύνσεις των σχολείων, πως στο εξής όποιο σχολείο δε λειτουργεί, για τον οποιονδήποτε έκτακτο λόγο, έστω και για μέρα, τότε τα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά. Θα λειτουργήσει υποχρεωτικά η τηλεκπαίδευση, θα ενημερωθούν οι μαθητές και οι γονείς τους. Με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων και βάση τις ιδιαιτερότητες κάθε σχολικής μονάδας θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα σε κάθε σχολική μονάδα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Διευκρίνισε, δε, ότι τα διαδικτυακά μαθήματα θα γίνονται στο ωράριο, το οποίο ίσχυε κατά την περίοδο που η δια ζώσης πρωτοβάθμια εκπαίδευση είχε ανασταλεί (14.10- 17.20)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *