Κέρκυρα: “Στάχτη” το Euroferry Olympia – Πλάνα από ψηλά (ΒΙΝΤΕΟ)

ploio fotia

Οι “αποπνικτικές” εικόνες

Κάμερα του Λιμενικού καταγράφει από τον “αέρα” τις εικόνες του παραδομένου στις φλόγες Euroferry Olympia και φανερώνει την τεράστια καταστροφή που προκάλεσε στο πλοίο η φωτιά.

Βίντεο – ντοκουμέντο από το πλοίο Euroferry Olympia, το οποίο στη διάρκεια της νύχτας τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Ερεικούσσας βόρεια της Κέρκυρας, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Τα πλάνα προέρχονται από ελικόπτερο του Λιμενικού που έχει σπεύσει στο σημείο συμμετέχοντας στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των επιβαινόντων.

Όπως διακρίνεται, το μεγαλύτερο μέρος του πλοίου έχει καταστραφεί ολοσχερώς με τη φωτιά να συνεχίζει να καίει και την ατμόσφαιρα λόγω του έντονου καπνού να είναι αποπνικτική.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά σε πολυκατοικία στην Ανω Ηλιούπολη

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 290 επιβαίνοντες, επιβάτες και πλήρωμα. Από αυτούς 21 είναι Έλληνες (14 επιβάτες και 7 άτομα από το πλήρωμα). Στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την ταυτοποίηση και την καταμέτρηση των επιβατών, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 10-12 αγνοούμενους.

Νωρίτερα, η ΕΡΤ μετέδωσε ότι δύο άτομα βρίσκονταν εγκλωβισμένα στο γκαράζ του πλοίου Euroferry Olympia. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ένα από τα δύο άτομα επικοινώνησε με τις αρχές απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια, ενώ τόνισε ότι βλέπει στον χώρο ακόμη ένα άτομο.

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *