Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Στο Τατόι για επιθεώρηση των εργασιών η Λίνα Μενδώνη

Εργασίες Τατόι κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην κηδεία

Το Τατόι, όπου γίνονται εργασίες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, επισκέφθηκε σήμερα (14/1) η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Αν και η Λίνα Μενδώνη δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις κατά την άφιξή της στο Τατόι, χθες, είπε ότι η κατάσταση στο Τατόι είναι αξιοπρεπής και συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης για την επικείμενη κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Διαβάστε επίσης: ”Φωτιά” οι τιμές σε αντικείμενα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο eBay (ΦΩΤΟ)

Η κυρία Μενδώνη, μαζί με τον Παναγιώτη Πικραμένο, θα είναι τα δύο άτομα που θα εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση στην κηδεία του τέως βασιλιά, την Δευτέρα (16/1).

Συνεχίζονται οι εργασίες

Συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς οι εργασίες στο Τατόι, όπου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα (16/10 η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Γύρω από το μνήμα, όπου θα ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, θα γίνει δενδροφύτευση με πεύκα, ενώ τα μονοπάτια γύρω από το κοιμητήριο έχουν στρωθεί με χαλίκι.

Εργασίες Τατόι κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
Πηγή φωτό: Eurokinissi

Επίσης, έχουν αρχίσει και εργασίες για την κατασκευή του μνήματος, έχουν μπει κάποια μάρμαρα, και έχει ανοίξει και το μαυσωλείο που καθαρίζεται από συνεργεία.

Παράλληλα, μπουλντόζες “στρώνουν” τον χώρο, όπου θα βρεθούν οι επίσημοι προσκεκλημένοι και θα διαμορφωθεί ένα μικρός χώρος στάθμευσης.

Εργασίες Τατόι κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
Πηγή φωτό: Eurokinissi

Η πλειοψηφία των προσκεκλημένων – εκτός από τα μέλη της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου – θα μετακινηθεί με λεωφορεία και ιδιωτικά αυτοκίνητα μέχρι ένα σημείο και από εκεί θα μεταφερθούν με βαν στο χώρο του βασιλικού κοιμητηρίου.

Σύμφωνα μάλιστα με το ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, σήμερα, Σάββατο (14/1) αναμένεται να γίνει και η πρώτη επιθεώρηση στο Τατόι για την πορεία των εργασιών, άρα δεν αποκλείεται να φτάσουν εκεί και κάποια στελέχη της κυβέρνησης.