Κικίλιας: Διέκοψε τη λειτουργία του ξενοδοχείου με το μπαλκόνι που “κρέμεται”

μπαλκόνι ξενοδοχείου λεωφόρο Συγγρού

Άμεσος ο κίνδυνος για το δημόσιο συμφέρον

Την εντολή να διακοπεί προσωρινά η λειτουργία του ξενοδοχείου στη Συγγρού, στο οποίο μπαλκόνι “κρέμεται” πάνω από τους ανθρώπους έδωσε το Σάββατο (21/1) ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του ξενοδοχείου με το σπασμένο μπαλκόνι πάρθηκε σε επιτόπια επίσκεψη της ΓΓ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Ολυμπίας Αναστασοπούλου και του Διευθυντή της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού (ΠΥΤ) Αττικής- και σε διαρκή επικοινωνία με τον Υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια.

Προέκυψε άμεσος κίνδυνος για το δημόσιο συμφέρον και έκτακτη ανάγκη αποτροπής του κινδύνου αυτού, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Εν συνεχεία, η αρμόδια τουριστική αστυνομία ανέλαβε την άμεση εφαρμογή της εν λόγω απόφασης και προέβη στην εκκένωση του ξενοδοχείου.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο: Μπαλκόνι ξενοδοχείου “κρέμεται” πάνω από τους ανθρώπους (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Σήμερα, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023, το αρμόδιο κλιμάκιο της ΠΥΤ Αττικής του Υπουργείου Τουρισμού διενεργεί περαιτέρω ελέγχους για το αποτέλεσμα των οποίων θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ξενοδοχείου, το μπαλκόνι αποκολλήθηκε στις 2.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, χωρίς να υπάρχει άνθρωπος στο συγκεκριμένο δωμάτιο. Ο ίδιος είπε ότι έκανε όλες τις νόμιμες ενέργειες, αλλά, επειδή είναι Σάββατο, δεν είχαν έρθει ακόμα οι γερανοί, για να κάνουν τις απαραίτητες εργασίες.

Όπως ανέφερε, μιλώντας, η Τροχαία αναμένεται στις 10 το βράδυ θα κλείσει το σημείο στη Συγγρού, για να περάσουν οι γερανοί και να κάνουν τις απαραίτητες εργασίες. «Προφανώς, με τα νερά της βροχής σάπισε το μπαλκόνι και ξεκόλλησε» υποστήριξε.

Τα υπόλοιπα δωμάτια κοντά σε αυτό με το μπαλκόνι υπό κατάρρευση έχουν εκκενωθεί, ενώ το ξενοδοχείο λειτουργεί κανονικά

Πηγή: protothema.gr