Κιλκίς: Εκκληση του αντιπεριφερειάρχη προς τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο

εμβολιασμοί εμβόλιο εμβόλια κορονοϊός τρίτη δόση

Τι επεσήμανε ο Ανδρέας Βεργίδης

Νέα έκκληση στους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού απευθύνει με γραπτή δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης.

Μάλιστα, ο κ. Βεργίδης επισημαίνει ότι η Covid- 19 «εξακολουθεί να “προελαύνει” στον τόπο μας, με τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται και να καταγράφεται χαμηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης».

Χαρακτηρίζει επιτακτική την ανάγκη υγειονομικής θωράκισης της περιοχής, τονίζει ότι ο εμβολιασμός παραμένει προσωπική απόφαση, ωστόσο υπογραμμίζει ότι είναι επίσης και μια απόφαση ανθρώπινης αλληλεγγύης, κοινωνικής ευθύνης και εμπιστοσύνης στην επιστήμη, αφού ενισχύει σημαντικά τη συλλογική υγεία.

Άλλωστε, σημειώνει πως «μόνο τα εμβόλια μας προσφέρουν μια ισχυρή προστασία απέναντι στον κορονοϊό» και σχολιάζει ότι το «μεγαλύτερο ζητούμενο, παραμένει ο εμβολιασμός όσων δεν έχουν κάνει καμία δόση και δεν προτίθενται προς το παρόν».

Διαβάστε επίσης
Kορονοϊός: Που θα γίνουν σήμερα (30/11) δωρεάν rapid test

«Βρισκόμαστε ακόμα στο στάδιο αμφισβήτησης της αναγκαιότητας του εμβολιασμού. Την ίδια στιγμή, διαπιστώνονται και περιπτώσεις εμβολιασμένων πολιτών που νόσησαν. Αυτό το δεδομένο μεταφράζεται από κάποιους πως είτε τα εμβόλια δεν είναι αρκετά καλά, είτε ότι είναι αχρείαστα. Αντιθέτως, όμως, δείχνει τη σπουδαιότητα του εμβολιασμού, αφού χάρη σ’ αυτόν η συντριπτική πλειοψηφία τους είχε πολύ ήπια συμπτώματα. Η έξαρση στις αντι-εμβολιαστικές, τις αντι-επιστημονικές αντιλήψεις και τις ψευδείς ειδήσεις σε πλατφόρμες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το θέμα του εμβολιασμού, προκαλεί περισσότερες ανησυχίες στους συμπολίτες μας που διστάζουν να εμβολιαστούν. Τα σενάρια συνωμοσιολογίας -όσο ελκυστικά και αν φαίνονται- στην πραγματικότητα δημιουργούν σύγχυση και δυσπιστία, μπλοκάροντας την αντίληψη των αληθινών διαστάσεων της πανδημίας», αναφέρει και τονίζει για μία ακόμη φορά ότι «έχουμε στα χέρια μας το πιο δυνατό όπλο πρόληψης και προστασίας, το εμβόλιο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *