Κιβωτός του Κόσμου: Χωρίς άδεια λειτουργούσαν και οι δομές Πωγωνιανής και Κόνιτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σημαντικές αποκαλύψεις για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου έχει κάνει ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, ενώ σήμερα (24/11) το μεσημέρι προχώρησε σε μια ακόμη.

Συγκεκριμένα, μετά την αποκάλυψη του “Live News” πως η δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα, τα τελευταία 2 χρόνια λειτουργεί χωρίς άδεια, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε πως και οι δομές της οργάνωσης στην Πωγωνιανή και την Κόνιτσα λειτουργούν επίσης χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, φιλοξενώντας μάλιστα 45 ανηλίκους, ηλικίας 5 έως 18 ετών.

Την ίδια ώρα, πολλά παιδιά φιλοξενούνταν στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου δίχως να υπάρχουν έγγραφα με τα στοιχεία τους, το πιστοποιητικό γεννήσεώς τους και την οικογενειακή τους κατάσταση.

Τέλος, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε και την απάνθρωπη τακτική της «Κιβωτού» να διαχωρίζει τα αδέρφια μεταξύ τους, απαγορεύοντας κάθε επικοινωνία ύστερα μεταξύ τους, ενώ δεν διευκόλυνε καμία διαδικασία αναδοχής ή υιοθεσίας, με αποτέλεσμα πολλά από τα παιδιά να διαμένουν στις δομές κατά μέσο όρο 7 χρόνια.