“Κιβωτός του Κόσμου”: Στον εισαγγελέα κατέθεσε πρώην εργαζόμενος – Γίνονται έρευνες σε τέσσερα άτομα

Κιβωτός του Κόσμου

Στα χέρια των εισαγγελικών λειτουργών βρίσκονται τουλάχιστον 10 καταγγελίες

Ανοιξε ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται από την Εισαγγελία Ανηλίκων για την υπόθεση της “Κιβωτού του Κόσμου”.

Πρώτος μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, που εξετάστηκε από τους αρμόδιους εισαγγελείς είναι πρώην εργαζόμενος στη δομή που φέρεται να γνωρίζει στοιχεία για τη λειτουργία της.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου και άλλα πρόσωπα τα οποία εργάστηκαν στη δομή αλλά και παιδιά που φιλοξενήθηκαν και έχουν καταγγείλει πως έχουν κακοποιηθεί. Μεταξύ των μαρτύρων που θα καταθέσουν στην Εισαγγελία Ανηλίκων φέρεται να είναι και πρόσωπο το οποίο κατοικεί στο εξωτερικό και έχει δηλώσει την πρόθεση του να εισφέρει στοιχεία στο πλαίσιο της έρευνας.

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα βρίσκονται τέσσερα πρόσωπα μεταξύ των οποίων τρεις εργαζόμενοι και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος το οποίο φέρεται να έχει καταγγείλει ο 19χρονος που διέμενε στη δομή για σεξουαλική κακοποίηση. Τα αδικήματα που έρευνα η εισαγγελία μέχρι τώρα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων.

Στα χέρια των εισαγγελικών λειτουργών βρίσκονται τουλάχιστον, 10 καταγγελίες που διαβίβασε ο Συνήγορος του Πολίτη και στην πλειονότητα τους αφορούν κακοποίηση, σωματικές τιμωρίες, καταναγκαστική εργασία και απομόνωση παιδιών από το σχολείο.

Διαβάστε επίσης  Πατήρ Αντώνιος: «Τελικά μπορεί το αρνάκι να νικήσει τον λύκο - Αν μου ζητήσουν συγγνώμη θα τα συγχωρέσω»