Κιβωτός του Κόσμου: Ερευνάται στενός συνεργάτης του πατέρα Αντώνιου – Εδινε εντολές για ξυλοδαρμούς

Κιβωτός του Κόσμου Πατέρας Αντώνιος

Συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς οι έλεγχοι στις δομές της ΜΚΟ

Σε πλήξη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Δικαιοσύνης για τις καταγγελίες πρώην και νυν τρόφιμων για σεξουαλική κακοποίηση στην Κιβωτό του Κόσμου.

Κιβωτός του Κόσμου: Παράλληλα, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει και ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου ο οποίος κατηγορείται από τρόφιμους για κακοποιητικές συμπεριφορές.

Πρόκειται για τον 35χρονο Π., τον οποίον «δείχνουν» μέσα από τις καταθέσεις τους αρκετά παιδιά ως τον άνθρωπο που είτε έδινε εντολές για ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια ή κακοποιούσε ο ίδιος τους «απείθαρχους» τρόφιμους.

Οι καταγγελίες σε βάρος του πρώην τρόφιμου και μετέπειτα παιδαγωγού της Δομής πληθαίνουν και δεν αποκλείεται το όνομα του 35χρονου να περιληφθεί στη δικογραφία που σχηματίζουν οι δύο Εισαγγελείς Ανηλίκων.

Διαβάστε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Στην Εισαγγελία τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Οικονομική Αστυνομία

Διαβάστε επίσης
Ψευτογιατρός: «Εβαζε λόγια στο παιδί μου ότι δεν θέλω να συνεχίσει τη θεραπεία» δηλώνει μητέρα θύματος

Στα χέρια των δύο Εισαγγελέων Ανηλίκων, κ. Κοπελάκη και Τσίχλη, που χειρίζονται την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου βρίσκονται 13 καταθέσεις μαρτύρων, παιδιών που φιλοξενήθηκαν ή φιλοξενούνται ακόμα στην οργάνωση αλλά και πρώην εργαζομένων.

Το πρωί της Δευτέρας, ένας πρώην παιδαγωγός της Κιβωτού κατέθεσε στην Εισαγγελία Ανηλίκων και, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών.

Το ίδιο φέρονται να έχουν κάνει και άλλοι, πρώην εργαζόμενοι με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για τρεις περιπτώσεις ασέλγειας, σε βάρος δύο ενήλικων και ενός ανήλικου, με δράστες υψηλόβαθμα στελέχη της Κιβωτού.

Πέρα από την καταγγελία του 19χρονου, ο οποίος κατονομάζει τον Πατέρα Αντώνιο ως το στέλεχος που τον κακοποίησε σεξουαλικά, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου ερευνά μια ακόμη υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ενός ανήλικου αγοριού που μένει μέχρι και σήμερα στη Δομή.