Κιβωτός του Κόσμου: “Φωτιά” το πόρισμα για πατέρα Αντώνιο και πρεσβυτέρα – Δεσμεύονται οι περιουσίες τους

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση για την Κιβωτό του Κόσμου και την οικονομική διαχείριση από τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα.

Πιο συγκεκριμένα, η Αρχή για το Ξέπλυμα βρόμικου χρήματος διαβίβασε δεκασέλιδο πόρισμα της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, με βάση το οποίο υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων για τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, και τουλάχιστον δυο συνεργάτες της Οργάνωσης.

Δείτε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: O πατέρας Αντώνιος θα κληθεί ως ύποπτος για ασέλγεια κατά συρροή (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκεκριμένα από τον έλεγχο των κλιμακίων της Αρχής σε λογαριασμούς και ακίνητα, προέκυψαν ενδείξεις για τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της υπεξαίρεσης και της απιστίας. Ειδικότερα, το ζευγάρι φέρεται να ζούσε με χρήματα της οργάνωσης, ενώ εμφανίζονται αγορές ακινήτων, τουλάχιστον 2-3, από τον πατέρα Αντώνιο που θεωρούνται ύποπτες. Όσον αφορά στην πρεσβυτέρα, η εμπλοκή της συνίσταται στο ότι αυτή ήταν διαχειρίστρια στην Οργάνωση.

Για τα άλλα πρόσωπα, αυτό που εντόπισε η Αρχή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ποσά σε λογαριασμούς τους, τα οποία δεν δικαιολογούνται.

Διαβάστε επίσης  Μαθητές από την Αλεξάνδρεια επιτέθηκαν σε αστυνομικούς σε σχολική εκδρομή

Λόγω των παραπάνω ευρημάτων διατάχθηκε η οριστική δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων όλων των εμπλεκόμενων προσώπων η οποία μπορεί να διαρκέσει έως 18 μήνες.

Το πόρισμα θα συσχετισθεί με τη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης.