Κιβωτός του Κόσμου: Η υπόθεση της 12χρονης καθυστέρησε τις έρευνες για τις δομές (ΒΙΝΤΕΟ)

Κιβωτός του Κόσμου

Υπήρχαν από τον Αύγουστο οι καταγγελίες

Την αποκάλυψη πως οι έρευνες για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό καθυστέρησαν τις έρευνες για την Κιβωτό του Κόσμου έκανε στην εκπομπή ” MEGA Γεγονότα” ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος οι καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και σωματική κακοποίηση στην Κιβωτό του Κόσμου είχαν σταλεί από τον περασμένο Αύγουστο αρχικά στο Συνήγορο του Πολίτη και στη συνέχεια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Εισαγγελία Αθηνών.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου οι δικαστικές αρχές είχαν ενημερώσει την αστυνομία για την υπόθεση αυτή, ωστόσο όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό του Κόσμου αποκαλύφθηκαν αρκετές εβδομάδες αργότερα διότι η αστυνομία είχε εστιάσει το ενδιαφέρον της στην υπόθεση των Σεπολίων.

Η αστυνομία υποστήριξε ότι η αργοπορία στη διερεύνηση της υπόθεσης οφείλεται και στο γεγονός ότι η δικαστική παραγγελία δεν έφερε τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντως.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: 40χρονη κατήγγειλε βιασμό από 32χρονο άνδρα σε φεστιβάλ

Η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να αναζητούσε με σχετικά αργό ρυθμό να ταυτοποιήσει τα καταγγελλόμενα πρόσωπα και τα θύματα κακοποίησης, αλλά και να επιβεβαιώσει τις παράνομες πράξεις της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, όταν δόθηκε πριν από 10 ημέρες η καταλυτική κατάθεση του 19χρονου αποφασίστηκε η δημοσιοποίηση της υπόθεσης με ένα γενικόλογο δελτίο τύπου και με διαρροή καταθέσεων κεντρικών προσώπων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαρροή αυτή αποδίδεται σε σημαντικά στελέχη του υπουργείου προστασίας του Πολίτη και εκτιμάται πως ήταν κίνηση για να αλλάξει η επικοινωνιακή ατζέντα.

Η διαρροή αυτή προκάλεσε την αντίδραση των δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι ζητούν να διεξαχθεί έρευνα.

Πηγή: megatv.com