Κιβωτός του Κόσμου: Καλείται για κατάθεση σήμερα (9/1) ο πατέρας Αντώνιος – Θα ζητήσει προθεσμία

Κιβωτός του Κόσμου Πατέρας Αντώνιος

Θέλει να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του

Για ανωμοτί κατάθεση έχει κληθεί σήμερα (9/1) από τις εισαγγελείς ανηλίκων ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρας Αντώνιος, που όμως αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να μελετήσει την δικογραφία σε βάρος του.

Ο πατέρας Αντώνιος έχει κληθεί να καταθέσει για δύο αδικήματα στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, το κακούργημα της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, και το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες αδύναμων προσώπων, κατά συρροή.

Η κλήση του πατέρα Αντώνιου από τις δύο εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση αφορά στις καταγγελίες ενός 19χρονου, πρώην φιλοξενούμενου σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου και ενός 15χρονου αγοριού.

Ο 19χρονος με καταθέσεις που έδωσε αρχικά στους αστυνομικούς και στη συνέχεια στις εισαγγελείς ανηλίκων κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο πως προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του. «Όποτε σηκωνόμουν ο Πάτερ με έπιανε στα οπίσθια, κάτι που έκανε στην αρχή 2 έως 3 φορές την εβδομάδα, μέχρι που έφτασε να το κάνει 15 φορές την ημέρα. Επίσης, όταν πηγαίναμε στη θάλασσα και κάναμε μπάνιο, κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών μέσα στη θάλασσα, πνιξίματα και πατητές, ξεκίνησε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου και να μου πιάνει τα οπίσθια μου» ανέφερε ο 19χρονος στην κατάθεση του.

Διαβάστε επίσης: Πατέρας Αντώνιος: Νέα κατάθεση του 19χρονου – “Μου κατέβαζε το παντελόνι και το εσώρουχο από την πίσω μεριά”

O νεαρός κατήγγειλε ότι όταν εκείνος έδειξε στον ιερέα ότι ήθελε να σταματήσει αυτή τη συμπεριφορά, εκείνος, τότε, άλλαξε στάση απέναντι του. «Την επομένη ημέρα η συμπεριφορά του ήταν εντελώς διαφορετική, με υποτιμούσε με έβριζε, με αγριοκοιτούσε και με έστελνε πολλές φορές για πολλές ώρες στην αποθήκη… Όποτε τον απέτρεπα μου συμπεριφερόταν άσχημα, ενώ όταν τον άφηνα να με ακουμπήσει, όλα ήταν καλά» τόνισε επίσης ο 19χρονος.

Ο πατέρας Αντώνιος, μέσω των δικηγόρων, του αρνείται τα πάντα και μιλάει από την πρώτη στιγμή για μια σκευωρία που στήθηκε, με στόχο να απομακρυνθεί από την Κιβωτό του Κόσμου.

Από τις εισαγγελείς ανηλίκων έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων και επτά εργαζόμενοι σε δομές ανά την Ελλάδα της Κιβωτού του Κόσμου, για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος φιλοξενούμενων, οι οποίοι έχουν πάρει ήδη μία προθεσμία και αναμένεται να λάβουν και άλλη για να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις που θα καταθέσουν στις εισαγγελικές αρχές.