Κιβωτός του Κόσμου: Με το νέο έτος ολοκληρώνεται ο έλεγχος -Στο “μικροσκόπιο” τραπεζικοί λογαριασμοί 

Κιβωτός του Κόσμου

Η δημόσια αντίδραση του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Με το νέο έτος, αναμένεται να ολοκληρωθεί ο έλεγχος για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές ενημέρωσης.

Ο έλεγχος διεξάγεται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, για τη ροή χρημάτων στο ταμείο της «Κιβωτού του Κόσμου» αλλά και για 11 φυσικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο πατέρας Αντώνιος, η Πρεσβυτέρα καθώς και 9 ακόμα άτομα.

Στο μικροσκόπιο των στελεχών της Οικονομικής Αστυνομίας μπαίνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα φορολογικά στοιχεία των υπο διερεύνηση προσώπων- για κάποιους εκ των οποίων «τρέχει» έρευνα από τους δύο εισαγγελείς ανηλίκων για ξυλοδαρμούς αλλά και για ασελγείς πράξεις.

Μέσα από την άρση του απορρήτου θα αξιοποιηθούν πληροφορίες από τραπεζικά ιδρύματα για συγκεκριμένες συναλλαγές, για την εισροή και την εκροή χρημάτων από και προς συγκεκριμένους λογαριασμούς.

Έρευνα σε βάθος θα γίνει, σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ και για τα δεκάδες ακίνητα έτσι ώστε να ελεγχθεί η νομιμότητα των μεταβιβάσεων και των κυριοτήτων.

Αυτό για το οποίο θα γίνει προσπάθεια να αποσαφηνιστεί είναι εάν από παραχωρούμενα σπίτια, υπήρχε μία «ανακύκλωση» χρημάτων και μέσα από μεθοδεύσεις επιχειρούνταν να καλυφθούν τα ίχνη ποσών.

Έτσι, εάν επιβεβαιωθεί πως κάποιος είχε πάρει στην κατοχή του ακίνητο ή χρήματα -άνω των 120.000 ευρώ – που ανήκουν στο νομικό πρόσωπο δηλαδή εν προκειμένω στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, τότε θα επικυρωθεί και η κακουργηματική πράξη, που θα οδηγήσει και σε δικαστικές εξελίξεις.

Πατέρας Αντώνιος: «Τα ράσα δεν έχουν τσέπες»

Χθες, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα αντέδρασαν δημοσίως εκ νέου για τις κατηγορίες που αποδίδονται.

Τόσο ο ίδιος (που παραμένει άφαντος) όσο και η πρεσβυτέρα, η οποία εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένη το πρωί της Παρασκευής όταν είδε τηλεοπτικές κάμερες, δηλώνουν σοκαρισμένοι για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου για τέσσερα κακουργήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, ο πατέρας Αντώνιος φέρεται να είπε πως «με κατηγορούν άδικα, τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες».

«Δεν περίμενα μετά από τόση προσπάθεια να ακούγεται το όνομά μου για τέτοια πράγματα. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι περασμένα στην Κιβωτό. Δεν έχω τίποτα δικό μου. Όλα είναι των παιδιών».

Για να προσθέσει, μιλώντας σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του: «Δεν κρύβομαι από κανέναν. Αν με ζητήσουν οι αρχές, θα εμφανιστώ αμέσως. Με κατηγορούν άδικα άνθρωποι που δεν πέρασαν καν από την Κιβωτό».

Από την πλευρά της, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή δηλώνει οργισμένη και υπό πίεση, αν και περίμενε, όπως λέει, τις εξελίξεις.

«Δεν έκρυψα ποτέ χρήματα σε μυστικές γωνιές. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για τις εξελίξεις. Οι νομικοί μάς είχαν ενημερώσει τι θα συμβεί. Ανεβαίνουμε τον δικό μας Γολγοθά και θα αποδείξουμε ότι όλα έγιναν σύμφωνα με το γράμμα του νομού».

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Star, άνθρωποι του πατέρα Αντωνίου ζητούν να δώσουν εξηγήσεις αν κάποιοι έκαναν κακό σε παιδί της δομής.

«Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όσοι έδεναν και έλυναν στη δομή. Αν ήξεραν κάτι και δεν μιλούσαν στον πατέρα Αντώνιο πρέπει να τιμωρηθούν. Για τα χρήματα, όμως, ακούγονται υπερβολές. Υπήρχαν τεράστια έξοδα και με κόπο καταφέρναμε να αντεπεξέλθουμε», ανέφεραν άτομα από το περιβάλλον του πατέρα Αντωνίου.

Πηγή: iefimerida.gr