“Κιβωτός του Κόσμου”: Ο πατέρας Αντώνιος θα ζητήσει να εξαιρεθεί η εισαγγελέας ανηλίκων (ΒΙΝΤΕΟ)

πατέρας Αντώνιος

Καλείται να δώσει εξηγήσεις αύριο το πρωί

Δυσαρέσκεια φαίνεται πως προκάλεσε στον πατέρα Αντώνιο και άλλους πέντε κατηγορούμενους για την υπόθεση της “Κιβωτού του Κόσμου” η άρνηση της εισαγγελέως να τους δώσει ακόμη 20 μέρες για την επισκόπηση της δικογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αίτηση εξαίρεσης της εισαγγελέως ανηλίκων Κατερίνας Κοπελάκη αναμένεται να προχωρήσει ο πατέρας Αντώνιος και οι υπόλοιποι 4 που επρόκειτο να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι για την τέλεση κακουργηματικών ή πλημμεληματικών πράξεων στην “Κιβωτό του Κόσμου”, αύριο το πρωί.

Δείτε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: “Ουδέποτε ερχόμουν σε επαφή και ούτε έμενα μόνος με τα παιδιά”, λέει ο πατέρας Αντώνιος

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι του ιερέα που κλήθηκε ως ύποπτος για βαρύτατα και απαξιωτικά αδικήματα, ζήτησαν νέα προθεσμία (είχαν λάβει ήδη 20 μέρες) προκειμένου να προετοιμάσουν επαρκώς τις εξηγήσεις των συνολικά 5 υπόπτων αλλά υπήρξε προφορική άρνηση της εισαγγελέως, παρότι η υπεράσπιση έλαβε αντίγραφα της ογκώδους δικογραφίας (που σχηματίστηκε από τον Μάιο του 2022) στις αρχές Ιανουαρίου.

Η άρνηση φέρνει όπως όλα δείχνουν αίτημα εξαίρεσης της εισαγγελέα και αναφορά σε βάρος της.

«Οι καταγγελίες δεν συμπίπτουν με τα στοιχεία που δόθηκαν στη Δικαιοσύνη»

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά το ξέσπασμα των καταγγελιών σε βάρος του, ο πατέρας Αντώνιος είχε δηλώσει πως ουδέποτε ερχόταν σε επαφή ή έμενε μόνος με τα παιδιά.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες περί ασέλγειας, υποστηρίζει ότι διαθέτει «χρονικό άλλοθι σε σχέση με την παρουσία μου στις τοποθεσίες που έχουν αναφερθεί», σε δήλωση που έκανε στην εκπομπή Tive.

«Οι καταγγελίες των δύο παιδιών δεν συμπίπτουν χρονικά με τα στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί στη Δικαιοσύνη. Υπάρχει δηλαδή χρονικό άλλοθι σε σχέση με την παρουσία μου στις τοποθεσίες που έχουν αναφερθεί. Ουδέποτε ερχόμουν σε επαφή και ούτε έμεινα μόνος με τα παιδιά, χωρίς την παρουσία συνεργατών, στελεχών της εκάστοτε δομής, την οποία επισκεπτόμουν.

Υπάρχουν μαρτυρίες για τα δύο παιδιά που καταγγέλλουν ότι ουδέποτε στο παρελθόν είχαν εκφράσει κάποιο παράπονο, ή κάποιον ισχυρισμό εις βάρος μου και πιστοποιούν οι μάρτυρες πως τα παιδιά αυτά ήταν άρτια φροντισμένα και ευτυχισμένα», αναφέρει συγκεκριμένα ο πατήρ Αντώνιος.

Πηγή: megatv.comm