Κιβωτός του Κόσμου: «Τον πατέρα Αντώνιο τον είχα σαν πατέρα μου» είπε ο 19χρονος που έκανε την πρώτη καταγγελία

πατέρας Αντώνιος

Ο 19χρονος φοβόταν για το σπίτι και τη μητέρα του

Για την Κιβωτό του Κόσμου, το έργο της, αλλά και τον πατέρα Αντώνιο μίλησε στην κάμερα της εκπομπής “Tlive” ο 19χρονος που έκανε την πρώτη καταγγελία για την ΜΚΟ.

Όπως δήλωσε ο 19χρονος που φιλοξενούνταν στην Κιβωτό του Κόσμου, η ψυχολογία του δεν είναι και η καλύτερη και στην αρχή φοβόταν για το σπίτι και τη μητέρα του.

«Από τότε που έγινε η καταγγελία, ψυχολογικά τις πρώτες ημέρες ήμουν πάρα πολύ χάλια. Μέχρι κι αυτή τη στιγμή το άγχος είναι καθημερινό και η ψυχολογία μου δεν είναι πολύ καλή. Βέβαια όσο περνά ο καιρός και βλέπω ότι πολλά παιδιά παίρνουν θάρρος και μιλάνε, χαίρομαι γι’ αυτό. Όλοι εμείς τα παιδιά, την αλήθεια μας λέμε. Κανένας δεν έχει βγει κι έχει πει ψέματα. Στην αρχή υπήρχε πολύ φόβος για τη μαμά μου και για το σπίτι. Ευτυχώς όμως δεν έχει γίνει κάτι εναντίον μας, οπότε μπορώ να πω ότι αυτή τη στιγμή είμαι σχετικά καλά» δήλωσε αρχικά ο 19χρονος.

Εξήγησε μάλιστα και τον λόγο που δεν έχει μιλήσει νωρίτερα για όλα αυτά. «Εννοείται ότι θα υπάρχουν και θετικά πράγματα στην Κιβωτό. Εγώ δε βγήκα ποτέ και είπα ότι η Κιβωτός του Κόσμου δεν έχει κάνει έργο. Άμα δεν είχε κάνει έργο, δεν θα υπήρχε όλο αυτό που έχει κάνει μέσα σε 25 χρόνια. Αυτό που είπα είναι ότι εγώ πέρασα κάποια πράγματα και ότι τα τελευταία χρόνια πολλά πράγματα δεν διαχειριζόντουσαν σωστά και γι’ αυτό τον λόγο υπάρχουν καταγγελίες, αλλά και παιδιά που λένε ότι πέρασαν καλά» πρόσθεσε στη συνέχεια ο 19χρονος.

Είχα αποφασίσει στις αρχές του περασμένου Μαΐου να μιλήσω σε κάποιους ανθρώπους, όμως δεν το έκανα γιατί έτυχε ένα περιστατικό και βρέθηκα στον δρόμο. Ένας από τους συνεργάτες του πατέρα τότε με βρήκε στον δρόμο και η πρώτη του αντίδραση ήταν να με βρίσει και να μου σκάσει χαστούκια. Και προσπαθούσε στη συνέχεια να μου σκάσει κι άλλα. Αυτό ήταν εμένα που με φόβισε πολύ, γιατί κάθισα και σκέφτηκα ότι μπροστά σε κόσμο δεν φοβήθηκε να κάνει όλο αυτό. Σταμάτησα κάθε επαφή με οποιονδήποτε γι’ αυτό το θέμα.

Διαβάστε επίσης
Ξεσπά ο πατέρας Αντώνιος: «Υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε να φάμε»

Μέσα στην Κιβωτό του Κόσμου είχα δεχτεί χαστούκια. Κι εγώ και φίλοι μου. Πριν φύγω από την Κιβωτό, είχα εμπιστευτεί 2-3 καλούς μου φίλους, οι οποίοι με στήριζαν. Τότε ήταν και οι πρώτες φορές που άρχισαν να μου λένε να φύγω για να μην τα περνάω όλα αυτά. Έτσι άρχισα να σκέφτομαι την πιθανότητα να φύγω και έψαχνα την αφορμή».

Διαβάστε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: «Καλύτερα να ήσουν μέσα στην φυλακή παρά στην δομή» δήλωσε πρώην τρόφιμος (ΒΙΝΤΕΟ)

O 19χρονος επεσήμανε πως είχε τον πατέρα Αντώνιο σαν τον πατέρα του και αυτός ήταν ο λόγος που δε μπόρεσε να αντιδράσει σε ό,τι συνέβαινε. «Το συγκεκριμένο στέλεχος τον είχα σαν πατέρα μου. Ο,τιδήποτε έγινε μετά ήταν τέτοια η ταραχή μου και τέτοια η ψυχολογική μου κατάσταση που δε μπορούσα να αντιδράσω με τίποτα. Κι αυτός ήταν και ο λόγος που δεν αντέδρασα από την πρώτη φορά σε ο,τιδήποτε έγινε… Από τότε που έφυγα από την Κιβωτό, αυτούς τους 8 μήνες, δεν έζησα ούτε μία εβδομάδα με τη μάνα μου γι’ αυτόν τον λόγο».

Στο μεταξύ υπάρχει εισαγγελική παραγγελία να ερευνηθεί το πατρικό σπίτι του πατέρα Αντωνίου στη Χίο, αλλά και των συγγενών του στο νησί. Φαίνεται πως οι αρχές δεν πείθονται από όσα βρέθηκαν στη θυρίδα και θέλουν να συνεχιστεί η έρευνα και αν υπάρχουν αλλού κρυμμένα χρήματα ή κοσμήματα.