Κιβωτός του Κόσμου: Βρέθηκαν 350000 ευρώ σε χρηματοκιβώτιο – “Ηθελα να τα μετρήσω”, είπε η πρεσβυτέρα

Κιβωτός του Κόσμου

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας

Τελειωμό δεν έχουν οι νέες μαρτυρίες σχετικά με τις συνθήκες φιλοξενίας στην Κιβωτό του Κόσμου, μαρτυρίες που έχουν σοκάρει την κοινή γνώμη στην χώρα.

Την ίδια στιγμή, νέα στοιχεία σχετικά με τα χρήματα που εντοπίστηκαν από την Οικονομική Αστυνομία στους λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ενώ η τραπεζική θυρίδα ήταν άδεια, τα μετρητά χρήματα που βρέθηκαν μέσα στο χρηματοκιβώτιο στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου, στον Κολωνό, ανέρχονται σε 350.000 ευρώ. Σχεδόν δηλαδή όσα έχουν εντοπιστεί στους προσωπικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, οι οποίοι και έχουν δεσμευτεί από την Οικονομική Αστυνομία.

Άδεια η θυρίδα που άνοιξε η πρεσβυτέρα -Βρέθηκε ποσό στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού, ελέγχονται οι κάρτες τους
Επίσης, σύμφωνα με την εκπομπή «Live News» στο Mega, στους λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου έχουν εντοπιστεί 15 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία ήταν άμεσα προσβάσιμα από την πρεσβυτέρα, η οποία είχε τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, μερικές ημέρες πριν είχε «αδειάσει» μια από τις δυο θυρίδες που διαθέτει, η πρεσβυτέρα κατέθεσε, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της Κιβωτού.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ, η πρεσβυτέρα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς όταν την ρώτησαν πώς βρέθηκαν τόσα χρήματα μέσα στο χρηματοκιβώτιο. «Τα είχα για να τα μετρήσω», είπε!

Συνολικά, στους λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου, σύμφωνα με το Live News, έχουν εντοπιστεί 15 εκατομμύρια ευρώ και τα χρήματα αυτά ήταν άμεσα προσβάσιμα από την πρεσβυτέρα, η οποία είχε τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: 40χρονος κακοποιούσε τη σύντροφό του και την απειλούσε με revenge porn

Τι βρέθηκε στις εφόδους

Υπενθυμίζεται ότι, μεγάλο χρηματικό ποσό εντοπίστηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες κατά τη διάρκεια των νέων εφόδων της Οικονομικής Αστυνομίας τη Δευτέρα (28/11) σε ακίνητα του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, σε Κολωνό και Ραφήνα.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, ερευνάται η προέλευση των χρημάτων αυτών, καθώς και αν πρόκειται για ποσό το οποίο πήρε η πρεσβυτέρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της σε θυρίδα τράπεζας την περασμένη εβδομάδα.

Σημειώνεται πως η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή είχε πάει στην εν λόγω θυρίδα στις 22 Νοεμβρίου, δηλαδή την περασμένη εβδομάδα και αφότου είχαν γίνει οι αποκαλύψεις για τις καταγγελίες εις βάρος της Κιβωτού και του πατέρα Αντώνιου.

Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας που διεξάγουν την προανάκριση ενημερώθηκαν επίσημα, με σχετικό έγγραφο, από την εν λόγω τράπεζα για την επίμαχη επίσκεψη.

Επιπλέον, το ζευγάρι φέρεται να είχε πλήθος χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, οι οποίες ελέγχονται για να διαπιστωθεί η διαδρομή του χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση τα έως τώρα αποτελέσματα της εν εξελίξει έρευνας, έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από τέσσερις τραπεζικοί λογαριασμοί, του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας -κοινοί ή προσωπικοί-, καθώς και δύο θυρίδες, εκ των οποίων η μία ανήκει στην Κιβωτό και η άλλη στη μητέρα του πατέρα Αντώνιου. Εν τω μεταξύ, οι ελεγκτικές αρχές αναμένουν απαντήσεις και από άλλα τραπεζικά ιδρύματα.

Να σημειωθεί ότι οι λογαριασμοί του ζευγαριού έχουν δεσμευθεί.

Πηγή: iefimerida.gr