“Κλειδώνει” η νέα παράταση του lockdown – Τι προτείνουν οι ειδικοί

Αριστοτέλους Θεσσαλονίκη lockdown περιορισμός μετακινήσεων

Συνεχίζει να πιέζεται το ΕΣΥ

Ολοένα και απομακρύνεται το σενάριο άρσης του lockdown στις 7 Δεκεμβρίου στη χώρα.

Το στίγμα έδωσε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, προειδοποιώντας για “κάποιες δύσκολες ημέρες μπροστά μας” και ζήτησε από τα στελέχη του να αποφεύγουν τοποθετήσεις του “πώς” και κυρίως του “πότε” των επόμενων βημάτων για την έξοδο από την καραντίνα. Το μήνυμά του ήταν ξεκάθαρο: “δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, πρέπει να μιλάμε με δεδομένα”.

Στην ουσία προαλείφεται το έδαφος για νέα παράταση στο καθεστώς του lockdown για την εβδομάδα 7- 13 Δεκεμβρίου, με το Μέγαρο Μαξίμου να φαίνεται πως έχει στο τραπέζι ένα εξαιρετικά αργόσυρτο σχέδιο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, εν αναμονή σχετικών εισηγήσεων από τους λοιμωξιολόγους.

Η μεγάλη ανησυχία έγκειται στην πίεση που ασκείται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις ΜΕΘ, αφού ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει υψηλός, στα 600 άτομα. Τη νέα παράταση αναμένεται να την ανακοινώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός την Παρασκευή απευθύνοντας μήνυμα στον ελληνικό λαό. Τη νέα παράταση του lockdown “βλέπουν” και πολλοί καθηγητές και επιστήμονες. Την εκτίμηση ότι το lockdown είναι δύσκολο να τελειώσει στις 7 Δεκεμβρίου εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθ. Εξαδάκτυλος επίσης είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα γίνει άρση των περιοριστικών μέτρων πριν από τις 14 Δεκεμβρίου.

Εξαδάκτυλος: Σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα γίνει άρση του lockdown πριν από τις 14 Δεκεμβρίου

Ανησυχία για τον μεγάλο αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

“Θα πρέπει οι 600 άνθρωποι που είναι διασωληνωμένοι να κατεβούν σε διψήφιο αριθμό. Γιατί το 600 ως αριθμός είναι τεράστιος, είναι περισσότερος από τον αριθμό κλινών ΜΕΘ που διέθετε η χώρα πριν από ένα ή δύο χρόνια στο σύνολο της επικράτειας” τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Πρόσθεσε επίσης πως και ο αριθμός των νοσηλευομένων πρέπει επίσης να κατέβει.

Σχετικά με την παράταση του lockdown ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ανέφερε πως κάτι τέτοιο είναι δεδομένο ωστόσο η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων δεν έχει καταλήξει ακόμη σε ημερομηνία, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν αποκλείεται να συνεχιστεί το lockdown και μετά τις 14 Δεκεμβρίου. Όπως σημείωσε, “δεν γίνεται με 600 διασωληνωμένους να έχουμε άρση του

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *