Κολλέγιο Αθηνών: “Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus” αναφέρει σε ανακοίνωσή του (ΒΙΝΤΕΟ) 

Ημαθία Απόλλων Άρης Σέρρες σύλληψη Ηράκλειο ξυλοδαρμός ληστεία

Ολοι οι μαθητές παραμένουν ασφαλείς

Ανακοίνωση εξέδωσε η διεύθυνση του Κολλεγίου Αθηνών με την αναστάτωση που προκλήθηκε στο campus με την εισβολή αγνώστων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός ασφαλείας και κλήθηκε η αστυνομία όπου έγινε εξονυχιστικός έλεγχος. Τονίζεται ακόμα ότι όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές παρέμειναν ασφαλείς.

Νωρίτερα η διεύθυνση του Κολλεγίου είχε στείλει την εξής ανακοίνωση στους μαθητές:

Κολλέγιο Αθηνών

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το Κολλέγιο Αθηνών

“Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητριών και των μαθητών μας.

Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του campus.

Το προσωπικό ασφαλείας του Σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους. Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς.

Διαβάστε επίσης  Αρης – ΠΑΟΚ: Πέντε συλλήψεις πριν και μετά τον αγώνα

Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus.

Καθηγητής Κώστας Συνολάκης
Διευθυντής/President”

Το χρονικό του περιστατικού

Όλα έγιναν λίγο μετά τη μια το μεσημέρι όταν σήμανε συναγερμός στην αστυνομία, μετά από κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της άμεσης δράσης με καταγγελίες για την ύπαρξη εξωσχολικών στο Κολλέγιο Αθηνών στο Ψυχικό. Μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι είχαν και μαχαίρι. Μετά από ελέγχους η αστυνομία δεν βρήκε κάτι ύποπτο.

Στο Κολλέγιο Αθηνών έσπευσαν από την πρώτη στιγμή δυνάμεις της αστυνομίας και συγκεκριμένα μέλη της άμεσης δράσης, της ΟΠΚΕ και την ΤΕΕΜ αναζητώντας τον δράστη με το μαχαίρι.

Οι αστυνομικές αρχές απέκλεισαν τις εισόδους / εξόδους του Κολλεγίου και ερεύνησαν έναν έναν τους μαθητές για να εντοπίσουν τον δράστη.

Ωστόσο, δεν βρέθηκαν μαχαίρια ή άλλα ύποπτα αιχμηρά αντικείμενα.