Κολωνός: “Πληρώθηκε για τον Νοέμβριο το προφυλακισμένο τέρας”, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ζητά να κινηθεί άμεσα η διαδικασία της απόλυσης για τον εργαζόμενο στο νοσοκομείο «Μεταξά» που έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό.

Καταγγέλλει πως το νοσοκομείο δεν έχει καν εκτελέσει την εντολή του υπουργού Υγείας προκειμένου να τεθεί σε διαθεσιμότητα «το προφυλακισμένο τέρας» από τις 16 Οκτωβρίου.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαδικασίες. Όμως εδώ έπρεπε να τρέξουν ακαριαία. Προκαλεί ένας προφυλακισμένος βιαστής 12χρονης στις 27 Οκτωβρίου να έχει προπληρωθεί ολόκληρο το 15ημερο του Νοεμβρίου», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο προφυλακισμένος με μισθό 740 ευρώ το μήνα, έλαβε 370 ευρώ ολόκληρο το πρώτο 15ημερο του Νοεμβρίου. Αναφέρει ακόμη ότι κάθε ημέρα η υπηρεσία του δηλώνει ότι είναι απών από το πρόγραμμα εργασίας, «ακόμη και σήμερα που είναι στη φυλακή και όχι σε διαθεσιμότητα, αφού δεν έχει έγγραφη ενημέρωση».

Διαβάστε επίσης  Πέλλα: Εδεσαν, φίμωσαν και λήστεψαν δύο γυναίκες μέσα σε σπίτι - «Δεν θέλω να δω άνθρωπο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΠΟΕΔΗΝ υπενθυμίζει ότι σε υπόθεση που αφορούσε νοσοκομείο της Πάτρας, συνάδελφος τέθηκε αμέσως σε διαθεσιμότητα και εκτελέσθηκε η εντολή του Υπουργού Υγείας.

«Να τελειώνουμε με αυτό το κτήνος και πάραυτα να κινηθεί η διαδικασία απόλυσης. Άκου απών από την υπηρεσία του ο βιαστής! Και να πληρώνεται και τη μισθοδοσία του ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ! Φυσικά όχι από σκοπιμότητα, αλλά από γραφειοκρατία», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.