Κόντρα δημοσιογράφων για τα παιδιά στην Πάτρα: Tweet και απαντήσεις Κουσουλού-“Πελοπόννησος” (ΦΩΤΟ)

Τα ρεπορτάζ και οι διαψεύσεις που έβαλαν φωτιά

Η υπόθεση με το θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα συνεχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον του κόσμου αλλά και των δημοσιογράφων που αναζητούν την είδηση και αναμένουν τις εξελίξεις.

Ωστόσο, στη μάχη της είδησης έχει ξεσπάσει και μια κόντρα, που έχει γίνει και δημόσιο μέσω εφημερίδων και κοινωνικών δικτύων.

Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας “ΜΠΑΜ” και τον Πέτρο Κουσουλό, που βρίσκεται και στην ομάδα της εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, όπου “φωτογραφίζει” τη μητέρα ως κύριας υπόπτου, υπήρξε ρεπορτάζ και διαψεύσεις από την εφημερίδα “Πελοπόννησος”.

Η εφημερίδα, μέσω ρεπορτάζ και δηλώσεων ανήρτησε σήμερα το κάτωθι ρεπορτάζ:

“«Αίσχος αυτά που λέγονται και γράφονται» δήλωσε ο γνωστός ιατροδικαστής Αθηνών Σωτήρης Μπουζιάνης για όσα γράφτηκαν στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ», με συντάκτη τον Πέτρο Κουσουλό, αναφορικά με «εύρημα πνευμονικού οιδήματος» στα κορίτσια της οικογένειας Δασκαλάκη. Σ’ αυτό στηρίχθηκε το ρεπορτάζ, για να βάλει στον τίτλο τη λέξη «ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΙΑ», η οποία κατά το Ποινικό Δίκαιο και συγκεκριμένα το άρθρο 303 του έχει μόνο έναν κατηγορούμενο.

Ο κ. Κουσουλός στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη άρχισε να «διαμαρτύρεται, υποστηρίζοντας πως… κακώς η εφημερίδα «Πελοπόννησος» τον διέψευσε σε σχέση με το «πνευμονικό οίδημα».

Ομως ο κ. Μπουζιάνης μίλησε και πάλι στην «Π», χθες το μεσημέρι. Στη συζήτησή μας την Κυριακή είχε διαψεύσει κατηγορηματικά πως υπάρχει τέτοιο «εύρημα» και χθες είπε: «Αίσχος αυτά που γράφονται. Δεν είπα ότι υπάρχει τέτοιο εύρημα ούτε υπάρχει τέτοιο πόρισμα». Σε ερώτησή μας για το αν επιβεβαιώνει τα όσα ο κ. Κουσουλός και η δημοσιογράφος Ρούλα Κουσκουρή (από την εκπομπή της Ζήνας Κουσελίνη) είπαν στον «αέρα», επανέλαβε ότι «δεν μίλησε ποτέ για πνευμονικό οίδημα»!

Κατά τα άλλα, ο κ. Κουσουλός άρχισε να κάνει μαθήματα… δημοσιογραφίας στην «Π», την εφημερίδα που πρώτη δημοσίευσε το ρεπορτάζ για την υπόθεση των τριών κοριτσιών και…. μία εβδομάδα αργότερα ασχολήθηκε ο κ. Κουσουλός. Αρχισε να μιλά απαξιωτικά και παρουσίασε δήθεν δήλωση του κ. Μπουζιάνη την οποία μισή ώρα μετά, ο ίδιος ο ιατροδικαστής διέψευδε με νέα δήλωσή του στην «Π».

«Φάουλ» και από την παρουσιάστρια της εκπομπής, η οποία μη τηρώντας την προβλεπόμενη δεοντολογία, άφησε τον κ. Κουσουλό να «βάλλει» κατά της «Π». Ομως έλαβε απάντηση από τον ίδιον τον ιατροδικαστή, ο οποίος επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ μας.

Διαβάστε επίσης  Αγριος ξυλοδαρμός μεταξύ 14χρονων - Ηθελε να την πετάξει στη θάλασσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Κουσουλός σε άλλη ιστοσελίδα στην οποία γράφει -μη δεχόμενος να παραδεχθεί πως η «Π» είχε δίκιο- έγραψε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας αναμένεται να προχωρήσει σε αναμόρφωση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας. Λέει δηλαδή ότι, επειδή ο κ. Μπουζιάνης μίλησε στην «Π» και τον διέψευσε, «στο υπουργείο επικρατεί ενόχληση από τις διαρκείς δηλώσεις στις οποίες προχωρούν ιατροδικαστές (όπως ο κ. Μπουζιάνης) στα ΜΜΕ, με τελευταίο «χτύπημα» σε τοπικό ΜΜΕ της Πάτρας.

Μάλιστα δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη συμπεριφορά του κ. Μπουζιάνη να εγείρει και πειθαρχικό έλεγχο καθώς είναι προφανές ότι αφήνει εκτεθειμένη την Ιατροδικαστική Υπηρεσία στην οποία υπάγεται» έγραψε. Δηλαδή όταν ο κ. Μπουζιάνης μίλησε σε αθηναίους δημοσιογράφους, μόνο τότε ήταν «αρεστός» στον κ. Τσιάρα. Φυσικά και η παραπάνω πληροφορία διαψεύδεται!”.

Τα tweet του Πέτρου Κουσουλού

Από χθες, ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός, υπερασπιζόμενος το ρεπορτάζ του, αναφέρεται σε δημοσιογράφους και μέσα στην Πάτρα, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Μάλιστα, μεταξύ των μηνυμάτων που αντάλλαξε ήταν και με τον Κωνσταντίνο Φλαμή, ρεπόρτερ και ανταποκριτή στην Πάτρα.