Κοπέλα με σπάνια πάθηση στο χέρι απαντά σε αυτούς που την προτρέπουν να το… ακρωτηριάσει (ΒΙΝΤΕΟ)

χέρι κοπέλα

Παράδειγμα προς μίμηση

Με μία σπάνια πάθηση γεννήθηκε μία γυναίκα στις ΗΠΑ, καθώς έκανε το ένα της χέρι να διογκωθεί σε πολύ μεγάλο και πολλοί επιτήδειοι στο διαδίκτυο της λένε να «το ακρωτηριάσει».

Ωστόσο,  εκείνη όχι μόνο δεν το σκέφτεται αλλά τους δείχνει πως μπορεί να κάνει τα πάντα…

Πιο συγκεκριμένα, η 18χρονη Olivia Klopchin, από το Σπρίνγκφιλντ του Βερμόντ, διαγνώστηκε με αγγειακή δυσπλασία σε ηλικία δύο μηνών, όταν η οικογένειά της εντόπισε μια μελανιά στο εσωτερικό του αγκώνα της με το που γεννήθηκε.

@oliviaklopchin_

Repost #healthadepopit #fyp #vascularmalformation

♬ Conceited – Flo Milli

Η κατάσταση της Klopchin προκαλείται από την ανώμαλη ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αποχρωματισμό ή προεξοχές στην πληγείσα περιοχή.

Το ένα χέρι της έχει πρηστεί και είναι δυσανάλογο με το άλλο, ενώ το δέρμα φαίνεται ελαφρώς αποχρωματισμένο και μελανιασμένο. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι πλήρως λειτουργικό – κάτι που πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να αγνοούν όταν της δίνουν τις «συμβουλές» τους.

Η Klopchin δημοσιεύει τακτικά για τη ζωή και την κατάστασή της στο TikTok, αλλά και τις συμβουλές που τις δίνουν οι χρήστες με το πιο σοκαριστικό σχόλιο να ακρωτηριάσει το πρησμένο της χέρι. Η κοπέλα όμως είναι πολύ δυνατή, δεν πτοείται από τα κακόβουλα σχόλια και δείχνει πώς είναι να ζεις με ένα τεράστιο χέρι.

Με ένα κλιπ – το οποίο έχει προβληθεί περισσότερες από 2,4 εκατομμύρια φορές – η Klopchin έδωσε την απάντηση της σε ένα σχόλιο που κάποιος της έλεγε να αφαιρέσει το άκρο της. Σε αυτό, ακούγεται ένα ηχητικό απόσπασμα από ένα επεισόδιο της σειράς κινουμένων σχεδίων «Bob’s Burgers» στο οποίο κάποιος λέει θυμωμένος: «Βγάλ’ το!» — και ο χαρακτήρας απαντά: «Προτιμώ να πεθάνω».

Τα σχόλια υποστήριξης έπεσαν «βροχή». « Μπορείτε να φανταστείτε να ακρωτηριάζετε ένα χέρι που χρησιμοποιείται και λειτουργεί καλά ;;;; Πραγματικά;;; ! έγραψε κάποιος για το κλιπ. «Οι άνθρωποι θα προτιμούσαν πραγματικά να χάσετε ένα εντελώς λειτουργικό άκρο επειδή δεν το βρίσκουν αισθητικά ευχάριστο», σχολίασε ένας άλλος.

@oliviaklopchin_

Remind me to wear my retainer #StJudeDadPhotos #vascularmalformation #fyp

♬ original sound – ✌︎︎

Βέβαια υπήρξαν και κάποιοι χρήστες που υποστήριξαν την άποψη ότι η κοπέλα θα πρέπει να ακρωτηριάσει το χέρι της.

«Προσωπικά θα προτιμούσα να έχω ένα πολύ ωραίο πρόσθετο μέλος που θα μπορούσα να το διακοσμήσω. Αλλά είμαι μόνο εγώ», έγραψε ένας ακόλουθος του TikTok. «Θα φαίνεσαι πολύ καλύτερα χωρίς αυτό», της είπε κάποιος άλλος.

Η Klopchin είπε ότι αρχικά δεν ήθελε να ανεβάσει βίντεο για το χέρι της αλλά τελικά πήρε την απόφαση να το κάνει, δίνοντας έτσι θάρρος και σε άλλους ανθρώπους που βιώνουν την ίδια κατάσταση με αυτή.

«Δεν είχα ξαναδεί κανέναν με την ίδια πάθηση με τη δική μου στο Διαδίκτυο. Άρπαξα αμέσως την ευκαιρία γιατί ήθελα άνθρωποι σαν κι εμένα να μπορούν να πάνε στα τηλέφωνά τους και να πουν, «Ε, αυτό το άτομο έχει αυτό που έχω εγώ» ή «Γεια σου, μοιάζουμε», είπε στο NeedToKnow.

Η Klopchin είπε ότι είχε ανάμεικτες αντιδράσεις από τους ανθρώπους στο διαδίκτυο – με κάποιους να της λένε πόσο όμορφη είναι και πόσο θαυμάζουν την αυτοπεποίθησή της, ενώ άλλοι προσπαθούν να την γκρεμίσουν.

@oliviaklopchin_

Trying not to violate community guidelines #vascularmalformation #fyp

♬ Gogo Dance – El Alfa & Chael Produciendo

«Η αρνητικότητα στο διαδίκτυο καταναλώνει τη ζωή πολλών ανθρώπων, αλλά επιλέγω να μην την αφήσω να καταναλώσει τη δική μου», είπε.

«Αναρωτιέμαι γιατί θα άφηνα αυτούς τους ανθρώπους να με επηρεάσουν όταν τα πάω ήδη τόσο καλά στη ζωή μου και όταν κάνω ήδη τα πράγματα που θέλω να κάνω», συνέχισε.

Αν και οι περισσότεροι TikToks της δίνουν κουράγιο για να συνεχίσει , η Klopchin παραδέχτηκε ότι λόγω της κατάστασής της μερικές φορές πονάει στους θρόμβους του χεριού της. Ευτυχώς, δεν τα υποφέρει πολύ συχνά και δεν την εμπόδισαν να συμμετέχει σε διάφορες δραστηριότητες.

Τι νομίζετε; . «Εκτός από τον πόνο, μπορώ να κάνω πολλά αθλήματα. Έκανα παρέα με φίλους και οι φίλοι μου ρωτούσαν πράγματα για το χέρι μου, αλλά ήμουν πάντα ανοιχτή και πρόθυμη να απαντήσω στις ερωτήσεις τους», εξήγησε.

«Είμαι πραγματικά ευγνώμων που το χέρι μου δεν μου έδωσε κανένα μειονέκτημα στη ζωή μου. Θα μπορούσα να θεωρήσω τον πόνο μειονέκτημα, αλλά επιλέγω να μην το κάνω».

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης  Επιμένουν οι ΗΠΑ: "Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση στη Μόσχα, όχι η Ουκρανία"