Κορονοϊός: 100 κρούσματα στην Επισκοπή Ναούσης έπειτα από γάμο (ΒΙΝΤΕΟ)

κορονοϊός Νάουσα

Τι ανέφερε ο δήμαρχος Νάουσας

Κορονοϊός – Νάουσα: 100 κρούσματα κατέγραψαν τα συνεργεία του ΕΟΔΥ, μετά την τέλεση γάμου στην Επισκοπή Ναούσης, αυξάνοντας την ανησυχία για τις συνέπειες της χαλάρωσης των μέτρων υγιεινής.

Ατυχώς ένας γάμος στις 10 Οκτωβρίου, ή ακόμη και μια κοινωνική εκδήλωση έγινε αφορμή για να εκτιναχθεί ο αριθμός των κρουσμάτων, σε ένα χωριό με 2.000 κατοίκους, επεσήμανε ο Νίκος Καρανικόλας, δήμαρχος Νάουσας.

Η εμβολιαστική κάλυψη βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και τα κρούσματα πλήττουν ακόμη και τους μαθητές στα σχολεία. Υπήρξε μεγάλη εξάπλωση του ιικού φορτίου, χωρίς ωστόσο να επιβαρύνονται οι μονάδες εντατικής θεραπείας σημείωσε ο κ. Καρανικόλας. «Οι λόγοι για τους οποίους δεν πείθονται οι κάτοικοι να εμβολιαστούν είναι πολλοί. Στην ελληνική επαρχία, όπου ενδεχομένως δεν φτάνει η φωνή της κεντρικής κυβέρνησης έχει σημασία ο λόγος κάποιων ανθρώπων, όπως ο δήμαρχος, ο δάσκαλος, ο πρόεδρος της κοινότητας, ο παπάς. Αυτοί επιβαρύνονται με την ευθύνη να πείσουν την κοινωνία να εμβολιαστεί. Ωστόσο, τα ποσοστά δείχνουν ότι κάποιοι αρνούνται τον εμβολιασμό, ανεξαρτήτως των λόγων πειθούς και επιλέγουν την παραπληροφόρηση.

«Συνολικά μετράμε πάνω από 350 κρούσματα στον Δήμο Ναούσης, αριθμός εξαιρετικά υψηλός. Στο νοσοκομείο Ναούσης νοσηλεύονται δυο άτομα, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα».

Διαβάστε επίσης
Τσεχία: Κλείνει τις χριστουγεννιάτικες αγορές υπό την πίεση του κορονοϊού

Παρά τα κρούσματα οι κάτοικοι συνεχίζουν απτόητοι να κυκλοφορούν στο χωριό χωρίς μάσκες και τήρηση στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας και υγιεινής.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *