Κορονοϊός: 37 άτομα θετικά στην κλινική του Περιστερίου

κλινική Τσιόδρας

Τι έδειξε η αυτοψία του Σωτήρη Τσιόδρα

37 άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, από τα 226 που ελέγχθηκαν, στην κλινική στο Περιστέρι.

Ακόμη, στην κλινική καταγράφηκαν και 3 θάνατοι.

Την κλινική «Ταξιάρχαι »επισκέφθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας, δηλώνοντας μετά την επίσκεψή του πως όλοι όσοι βρέθηκαν θετικοί έχουν μεταφερθεί ή μεταφέρονται σε άλλες κλινικές και όλοι οι υπόλοιποι είναι καλά στην υγεία τους και θα μείνουν υπό στενή παρακολούθηση τις επόμενες 7 ημέρες, που είναι το διάστημα επώασης του ιού.

Ο κ. Τσιόδρας, τόνισε πως όσοι παραμένουν στην κλινική θα βρίσκονται σε καθημερινό κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο ανά διήμερο, και σημείωσε πως έχουν δοθεί όλες οι οδηγίες και θα κάνουν εκεί ό,τι είναι απαραίτητο, σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν και 17 εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί και παραμένουν σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας, συνολικά από τους 226 ανθρώπους της κλινικής, προσωπικό και ασθενείς, θετικοί βρέθηκαν οι 37.

«Έχουν ληφθεί μέτρα, είμαστε κοντά τους και θα τους υποστηρίξουμε όσο μπορούμε», κατέληξε.

Εκκενώθηκε η κλινική

Σε εκκένωση της κλινικής «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι προχωρούν οι αρχές μετά τα 37 κρούσματα κορονοϊού και τον θάνατο τριών ασθενών.

Εκεί το μεσημέρι της Παρασκευής ο Σωτήρης Τσιόδρας προκειμένου να ενημερωθεί με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρα από την κλινική σε άλλα νοσοκομεία τουλάχιστον έξι ασθενείς.

Την ίδια ώρα σοβαρές είναι οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας όσον αφορά την κλινική στο Περιστέρι.

Όπως αναφέρει άλλος ασθενής, την Πέμπτη μετέβη εκεί για τρίπλεξ χωρίς να έχει λάβει μέτρα προστασίας καθώς κανένας από την κλινική δεν τον ενημέρωσε για την κατάσταση. Πριν από λίγη ώρα μάλιστα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν από την κλινική κι άλλα κρούσματα προκειμένου να διακομιστούν στα νοσοκομεία αναφοράς.

Την ίδια ώρα σοβαρά ερωτήματα εγείρει το γεγονός ότι ακόμα και τώρα πραγματοποιούνται αιμοκαθάρσεις στον πρώτο όροφο του κτηρίου όπου λειτουργεί η σχετική μονάδα. Στην κλινική κατά πληροφορίες κάνουν αιμοκαθάρσεις 50 ασθενείς οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και υπάρχει το ενδεχόμενο να νοσήσουν με τον ιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν ένας ασθενής την επισκέφθηκε τη Μεγάλη Τρίτη, τη Μεγάλη Πέμπτη και το Μεγάλο Σάββατο προκειμένου να προχωρήσει σε αιμοκάθαρση. Ωστόσο το Μεγάλο Σάββατο, ο ασθενής παρουσίασε πυρετό και κρίθηκε αναγκαίο να διακομιστεί στο «Θριάσιο» νοσοκομείο κι από εκεί στο ΝΙΜΤΣ όπου και τελικά κατέληξε χθες έχοντας προσβληθεί από τον Covid-19.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κλινική γίνονταν έλεγχοι κατά την είσοδο των ασθενών και του προσωπικού προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κάποιοι όμως καταγγέλλουν επώνυμα πως δεν υπήρξε ενημέρωση για τα κρούσματα στην κλινική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *